IT & C

#hp #lenovo #producatori pc #scaderi vanzari pc #statistica vanzari pc

Scaderi dramatice in vanzarile de PC-uri

Producatorii de PC-uri trec printr-o perioada extrem de dificila care nu da semne ca ar vrea sa se incheie prea curand. Gartner a publicat date care dezvaluie continuitatea acestui declin si in cel de-al cincilea trimestru consecutiv.

Scaderea de vanzari inregistrata este de aproximativ 11 la suta fata de aceeasi perioana a anului trecut, insemnand o diminuare cu 76 de milioane de unitati.

In zonele Europa, Orientul Mijlociu si Africa (inclusiv in Romania), vanzarile de PC-uri au scazut cu 16.8 procente. In Asia si zona Pacificului, scaderea a fost de 11.6 procente, in timp ce in Statele Unite scaderea a fost cea mai mica, mai exact de 1.4 procente, marcand cresterea Lenovo si Dell.



Sursa foto: gartner.com

Calculatoarele Lenovo au fost cele mai vandute, acestia reusind sa vanda 12.67 milioane de unitati si sa obtina o cota de piata de 16.7 procente, cu un procent de diminuare a vanzarilor de doar 0.6 procente.

HP a pierdut locul fruntas, cunoscand o scadere a vanzarilor de 4.8 la suta, in timp ce Asus si Acer au fost loviti puternic: scaderi de 20.5, respectiv 35.3 la suta.

Motivul principal al acestor scaderi este orientarea utilizatorilor catre laptopuri, tablete si smartphone-uri care incorporeaza intr-o carcasa mai mica ceea ce poate oferi si un sistem PC.

Sursa foto: techmagnifier.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele