IT & C

#sapphire hd 5850 toxic #vapor-x hd 5850 #ati stream

Sapphire Toxic si Vapor-X HD 5850 au fost lansate oficial

Combinand arhitectura grafica a seriei HD 5000 cu tehnologia de racire Vapor-X, Sapphire Technology prezinta consumatorilor doua noi placi grafice Sapphire HD 5850 Editia Toxic si Sapphire HD 5850 model Vapor-X.

Modelele sapphire hd 5850 toxic si Sapphire HD 5850 Vapor-X sunt concepte originale Sapphire bazate pe arhitectura grafica de 40 nm de la divizia ATI din cadrul AMD.

Cu procesoare de flux

Ambele modele au 1440 de precesoare de flux si 72 de unitati pentru texturi asigurang cea mai rapida performanta din propria clasa precum si suport pentru tehnologia ATI Stream . Sunt compatibile cu specificatiile grafice ale DirectX 11 , si asigura claritate video, viteza si efecte vizuale, chiar pe mai multe monitoare in timp ce lucreaza la temperaturi mai mici si semnificativ mai silentios datorita tehnologiei de racire Vapor-X dezvoltata de Sapphire.

Proiectate pentru utilizatorul inrait, Sapphire HD 5850 Toxic este overclock-at din fabrica la 765MHz la nucleu si 1125 MHz (4500MHz efectivi) la memorii. Sapphire HD 5850 Vapor-X este de asemenea mai rapid decat modelul standard HD 5850, avand frecvente de 735 MHz la nucleu si 1050MHz (4200 MHz efectivi) pentru memorie. Tehnologia Sapphire Vapor-X, lider la nivel mondial, nu numai pentru ca permite placilor sa lucreze cu pana la 15 grade celsius mai reci dar si cu 10 dB mai silentioase fata de modelele standard. Aceste performante permit tuning aditional.

Unified Video Decoder

Modelele Sapphire HD 5850 au incorporat cel mai nou UVD (Unified Video decoder) reducand considerabil încarcarea procesorului si asigurand decodare lina pentru continutul Blu-ray si HD DVD, pentru codecurile VC-1 si H.264 si pentru fisierele Mpeg. In aceasta serie UVD-ul a fost imbunatatit pentru a putea decoda dou? fluxuri video HD 1080p simultan ?i pentru a afisa video HD la calitate inalta cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusa la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio.

Seria Sapphire HD 5800 este sustinuta de driverul grafic AMD DirectX 11 certificat WHQL ce asigura suport pentru toate elementele cheie DirectX 11 necesare noilor experiente de joc si accelerarii aplicatiilor de performanta din generatia urmatoare precum si ATI Eyefinity ai tehnologia ATI Stream.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele