IT & C

#amd #ati #chipset #sapphire #placa de baza

Sapphire a lansat o noua placa de baza

Saphire anunta lansarea unei noi placi de baza cu multe optiuni, bazata pe chipset 785G de la AMD.

Aceasta este compatibila cu ultimele familii de procesoare AMD Phenom ll cu memorie DDR3 si grafica integrata DX10.1 precum si PCI-Express 2.0.

Caracteristici

Sapphire PURE 785G este o placa de baza cu toate optiunile in format standard microATX combinand chipsetul puternic AMD 785G si southbridge-ul AMD SB710. Doua sloturi DIMM accepta pana la 8 GB de memorie DDR3 1333/1600 si exista 128 MBit de memorie DDR3 integrata sideport.

Interfata SATA 3GB/s de mare viteza suporta pana la sase harduri cu optiunea de RAID existand si un conector Ultra DMA IDE. Specificatiile integrate prezinta si un GigaBit LAN si 6-canale HD Audio cu suport audio 3D, plus posibilitatea de a conecta opt dispozitive USB 2.0/1.1.

Chipsetul 785G are grafica integrata, echivalentul unei placi grafice ATI 4200, oferind suport DX10.1 pentru cele mai noi jocuri si software. UVD-ul integrat decodeaza continut BluRay si HD DVD cu o incarcare minima a procesorului.

Conectivitate

Iesirile DVI, VGA si HDMI sunt prezente pe partea posterioara a placii. Slotul PCI Express 2.0 cu 16 benzi poate fi folosit pentru placi grafice high end. Doua porturi aditionale PCI pe 32 biti ofera posibilitati de extindere.

Pentru aceasta placasa s-au folosit condensatori cu o compozitie de high-polimeri cu electroliti din aluminiu. Acestia au o toleranta sporita la temperatura ce are ca urmare o fiabilitate crescuta.

Construita pentru consum redus , placa utilizeaza tehnologiile ATI PowerPlay si AMD PowerNow 3.0 cu Cool n' Quiet pentru a economisi energie in rest, oferind astfel o experienta "Green PC" superioara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele