IT & C

#cercetare #intel #sap

SAP si Intel incearca stimularea cercetarii europene

SAP Research Belfast si Intel Labs Europe si-au anuntat planurile de a demara o strategie de colaborare in cercetare.

Debutul colaborarii in cadrul centrului SAP Reseach Centre din Belfast va marca un punct de referinta in cooperarea dintre SAP, cea mai mare organizatie de software din Europa si Intel, cea mai mare companie din lume producatoare de procesoare.

Laborator nou

Noul laborator va dezvolta capabilitatile de cercetare si dezvoltare in directa legatura cu industria IT, concentrandu-se pe domenii precum cloud computing si dezvoltare IT durabila.

Activitatile de cercetare rezultate in urma colaborarii vor permite companiilor sa dezvolte impreuna soluyii, pornind de la efortul depus deja in cercetare. Colaborarea dintre cele doua companii multinationale are ca scop dezvoltarea unei mase critice de cunostinte europene si capabilitati de cercetare-dezvoltare in Belfast, Irlanda de Nord.

In plus, prin instruirea de doctoranzi si bazandu-se pe relatiile pe care cele doua companii le au deja cu cele doua Universitati locale, Queens University & University of Ulster, aceasta colaborare are ca scop schimbul de cunostinte intre mediul academic si industrie, schimb care permite dezvoltarea unor cercetari relevante pentru industrie.

Pe termen lung

Scopul pe termen lung al colaborarii dintre cele doua companii este de a dezvolta tehnologii care vor sprijini implementarea eficienta de Software ca Serviciu (Saas), folosind tehnologii de tip cloud. Abordarea saas schimba modul in care programele sunt livrate clientilor.

Impreuna cu Cloud Computing , este de asteptat ca SaaS sa schimbe piata de software-uri permitand clientului sa plateasca "per uz" fata de normele curente care cer o investitie de capital majora in achizitionarea drepturilor de utilizare per licenta ale aplicatiilor software necesare. Un raport recent de analiza indica faptul ca piata pentru serviciile cloud ar putea sa creasca de trei ori pana in 2013 relativ la valoarea actuala, ajungand astfel la 150,1 miliarde euro.

Aceasta tendinta conduce la cresterea masiva a centrelor de date, care se preconizeaza a fi cea mai rapida crestere care contribuie la amprenta de carbon adusa de sectorul TIC (o crestere de 7% pana in 2020). Trei teme de baza (Implementarea de energie eficienta TIC, noi arhitecturi de calculatoare si initierea unui consum redus de energie) au fost identificate ca teme de cercetare pentru a permite implementarea de SaaS si Cloud Computing.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului