IT & C

Samsung colaboreaza cu IBM

sud koreana Samsung Electronics se va alatura, intr-un proiect de dezvoltare pentru , unui centru tehnologic din New York al International Business Machines.

Samsung, care vinde cipuri de memorie si produce semiconductori care sunt utilizati in propriile produse electronice , se va alatura, in parteneriatul cu IBM, producatorului de cipuri Charted Semiconductor Manufacturing din Singapore si producatorului german de memorii Technologies.

Samnsung va licentia si tehnologia de producere a cipurilor de la IBM. Nu au fost dezvaluiti termenii tranzactiei, dar un purtator de cuvant al companiei IBM a declarat ca aceasta a obtinut 500 milioane $ incepand din 2001 de la producatori straini de cipuri, care au pentru a ajuta la finantarea dezvoltarii tehnologiei.

Desi Samsung este cel mai mare producator de memorii, intelegerea de licentiere se concentreaza asupra tehnologiilor pentru televizoarele high-definition , telefoanele mobile si alte de consum.
Tot mai multi producatori de microcipuri s-au aliat pentru a dezvolta impreuna extraordinar de costisitoarele procese prin care sunt construite cipurile.

Caracteristicile de construire a cipurilor mai mici de 90 nanometri au generat probleme de producere descurajatoare.
Cele patru se vor concentra pe realizarea cipurilor cu caracteristici de 65 nanometri, iar mai incolo de 45 nanomentri.

Desi IBM construieste cipuri pentru propriile computere, cea mai mare parte a afacerii sale cu cipuri implica producerea de cipuri pentru alte companii , precum Apple Computer, Nvidia si Qualcomm. De asemenea, IBM mai lucreaza impreuna cu Sony si Toshiba pentru realizarea cipului pentru noul Sony PlayStation.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele