IT & C

RomTelecom isi schimba cabinele

Operatorul national de telefonie fixa organizeaza un concurs de modele pentru cabine telefonice publice la care pot participa studentii la design.
Concursul are ca scop gasirea unui model nou de cabina telefonica, mai aratoasa si mai rezistenta. Cele mai reusite trei lucrari vor fi recompensate cu premii in valoare totala de 5.500 euro. Proiectele pot fi trimise prin posta pana la data de 10 iunie si trebuie sa contina desenele, descrierea proiectului, cu materialele si tehnologiile utilizate. Noile cabine telefonice vor asigura protectia telefoanelor publice si a utilizatorilor in fata intemperiilor, precum si imbunatatirea conditiilor de convorbire prin atenuarea zgomotului din jur. De asemenea, vor asigura un nivel rezonabil de confidentialitate a convorbirii telefonice, a anuntat compania.

In Romania exista peste 22.000 de telefoane publice. Succesul comercial al acestora a inceput sa se estompeze in orase o data cu dezvoltarea (si ieftinirea) serviciilor de telefonie mobila. In provincie sunt instalate ceva mai mult de 15.000 de telefoane publice. In zonele rurale, aceste aparate sunt la mare cautare, pentru ca veniturile populatiei sunt mai mici, iar rata de penetrare a telefoniei mobile este mai redusa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele