IT & C

#etti #robochallenge #robot

RoboChallenge, confruntarea anuala a robotilor

RoboChallenge este un demers educational prin care se urmareste instruirea practica pas cu pas a studentilor in realizarea unui robot autonom capabil sa participe la confruntarea cu adversari similari.

Evenimentul este organizat de Liga Studentilor Electronisti, membra UNSR, si echipa ETTI RoboChallenge, cea care in urma cu doi ani a avut in premiera pentru Romania ideea desfasurarii unui astfel de concurs dedicat pasionatilor de robotica.

Robochallenge in Romania

Concursul presupune construirea unor roboti autonomi, capabili de a executa actiuni specifice, fara interventie umana si fara control teleghidat. Echipele participante au construit astfel de roboti, realizand proiectarea, implementarea, dar si programarea sistemului pentru a actiona independent. Componentele electronice pentru realizarea robotilor au fost puse la dispozitie de compania Microchip .

"Robochallenge se adreseaza studentilor pasionati de  robotica si care doresc sa acumuleze cunostinte in acest domeniu pentru a le materializa mai departe in proiecte indraznete. BitDefender a sustinut mereu inovatia, tehnologia si punerea in practica a celor mai interesante idei si proiecte", a declarat Carmen Buruiana, HR Manager , BitDefender Romania.

Campionul robot

Robotii autonomi inscrisi in competitie vor fi plasati in ring. Acestia trebuie sa evite sa cada sau sa fie impinsi de robotul oponent in afara ringului. Primul robot care iese din suprafata de joc pierde runda. Castigatorul primelor doua runde isi adjudeca meciul. Robotul care castiga cele mai multe meciuri este campionul.

"Robotii construiti  de studentii Universitatii "Politehnica" Bucuresti se vor confrunta in prima etapa a competitiei dand astfel startul concursului. Avem participanti din toti anii, chiar si cei de anul I care acum descopera electronica. Presiunea asupra concurentilor este si mai mare deoarece acestia vor reprezenta Universitatea "Politehnica" Bucuresti la etapa nationala a concursului organizata tot de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei", a declarat Adrian Gaspar, unul dintre organizatorii concursului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului