IT & C

#ray #x-ray #radiografie

Ray, aparat portabil de radiografie

Denumit Ray , masinaria este destinata utilizatorilor de acasa care au nevoie de asemenea aparatura.

Desi inca in stadiul de concept, Ray ar putea fi o idee realizabila intr-un viitor foarte apropiat.

Radiografie la tine acasa

Conceptul a fost realizat de catre Jacob von Matern, designer in cadrul companiei Cavallius Design. Acesta a proiectat un model pentru a fi folosit in casa de orice membru al familiei. Totodata, Ray, este foarte usor de transportat.

Designer-ul declara ca ideea a luat nastere dupa ce o cunostiinta si-a fracturat o mana dupa o cazatura in casa si dorea sa vada cat de grav s-a accidentat. Jacob von Matern a proiectat in asa fel aparatul incat sa poata fi folosit si cu un laptop.

Mici diferente fata de original

Totusi, spre deosebire de aparatul original folosit in centrele si cabinele medicale sau spitale, aparatul Ray este mult simplu si nu chiar atat de performant. Ray nu are nevoie de o sursa puternica de curent si poate reda imagini pe laptop sau calculator daca este conectat la o priza din casa.

Aparatul vine la pachet si cu placa care face radiografia, iar odata conectat acesta va afisa imaginile osului accidentat. Aparatul de radiografie Ray, care a fost conceput si cu ajutorul Centrului spatial NASA Johnson este destul de mic ca sa incapa in portbagajul unei masini compacte de oras.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.