IT & C

Puii de crocodil vorbesc unii cu altii inainte de a iesi din gaoace

Ultimele cercetari au surprins adevarate ‘ conversatii ’ intre puii de crocodil si intre ei si mama lor inainte de a parasi invelisul care-i separa de lume.

Daily Telegraph informeaza ca cercetatorii francezi Amelie Vergne si Nicolas Mathevon de la Universitatea Jean Monnet din Saint-Etienne au observat ca reptilele scot anumite sunete inainte de a iesi din gaoace.

Cercetatorii au inregistrat aceste sunete si au realizat un experiment: au luat 10 randuri de oua de crocodil, le-au impartit in trei grupe si au asezat in dreptul fiecarei grupe trei tipuri de inregsitrari. Unul scotea sunetele puilor de crocodil inainte de a iesi din gaoace, cel de-al doilea – sunete intamplatoare, iar al treilea a ramas in tacere.

Ca urmare, prima grupa de crocodili a spart goacea in numai 10 minute, pe cand celelalte grupe au ramas in oua pentru inca cel putin cinci ore. In mod similar, cercetatorii au realizat un experiment si asupra mamelor. Fara stirea lor, oamenii de stiinta au scos ouale din cuiburi si le-au inlocuit cu inregistrari. Astfel, s-a vazut ca mamele care auzeau sunetele adecvate – incercau sa dezgroape ouale, pe cand celelalte – nu!

Mathevon si colegii sai spun ca multi pui de crocodil sunt devorati chiar inainte de iesirea din gaoace, astfel incat este important pentru ei sa iasa la lumina in acelasi timp, iar mama lor sa fie acolo cand evenimentul are loc.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele