IT & C

#probleme #securitate #internet explorer #windows

Probleme de securitate in Internet Explorer

Ai Windows instalat pe calculator? Navighezi pe Internet folosind browserul Internet Explorer ? Atunci ai toate sansele sa te numeri printre victimele hackerilor care vor sa-ti fure datele personale.

Oficialii de la Microsoft ii avertizeaza pe cei care folosesc Internet Explorer ca a aparut o bresa in sistemul de securitate al Windows-ului, dar care afecteaza doar modul in care browserul deschide pagini de Internet si documente, informeaza realitatea.net.

Mecanismul prin care hackerii ar putea profita de aceasta vulnerabilitate este explicat de Angela Gunn, un reprezentant al companiei Microsoft. "Cand utilizatorul acceseaza un link, scriptul cu probleme va rula pe calculatorul utilizatorului pe durata intregii sesiunii curente de Internet Explorer. Un astfel de script ar putea colecta informatii ale utilizatorului, de exemplu email-ul, ar putea modifica continutul afisat in browser”, a declarat Angela Gunn.

Deocamdata, cei de la Microsoft spun ca nu exista dovezi care sa ateste ca hackerii au exploatat aceasta defectiune .

Specialistii companiei au elaborat un patch temporar care trebuie instalat de utilizatori pentru a preveni furturile de identitate. Cei de la Microsoft promit insa ca vor inlocui cat de curand aceasta solutie temporara cu un patch final care sa rezolve definitiv aceasta problema.

Patch-ul temporar se gaseste AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele