IT & C

#full hd #3d #plasma #panasonic

Panasonic prezinta plasma Full HD 3D de 50 de inch

Panasonic Corporation a dezvoltat plasma de 50 de inch 3D si ochelarii stereoscopici activi de mare precizie, care fac posibila vizionarea imaginilor 3D la o calitate de cinematograf, in fata televizorului de acasa.

In dorinta de a aduce pe piata televizoare FullHD 3D in 2010, compania isi intensifica eforturile de a dezvolta tehnologia respectiva. Prototipul telvizorului Full HD 3D, impreuna cu ochelarii, va fi expus la Ceatec Japonia 2009, care va avea loc intre 6 si 10 octombrie la Makuhari Messe, in Chiba City, la est de Tokio.

Televizor 3D

Noul ecran cu plasma si ochelarii au evoluat din primul sistem home theater Full HD 3D din lume, dezvoltat de Panasonic in 2008, ce consta iîntr-un ecran de 103 inch si un player Blu-ray . Plasma de 50 de inch utilizeaza noua tehnologie de generare a imaginilor 3D la mare viteza, care permite luminarea rapida a pixelilor, fara a pierde din stralucire .

Ecranul include si o tehnologie de reducere a diafoniei, care scade la maxim dublarea imaginii, produsa atunci cand imaginile pentru ochiul drept si ochiul stang sunt afisate pe rand. Televizoarele cu plasma au un raspuns video excelent la rezolutia maxima a imaginilor.

Noul ecran ofera chiar o performanta sporita, obtinand imagini clare, de buna calitate si mare rezolutie in 3D. Ochelarii stereoscopici activi de mare precizie includ tehnologia Panasonic ce coreleaza cu exactitate lentilele active cu imaginile pentru ochiul drept si ochiul stang prezentate pe ecran.

Tehnologie 3D

Aceasta tehnologie contribuie la obtinerea de imagini de inalta calitate, clare, cu contrast puternic si redare corecta a culorilor. Cum noile tehnologii pot fi aplicate si la imbunatatirea calitatii imaginilor 2D, ele au extins potentialul viitor al televizoarelor cu plasma.

Pentru a reproduce imaginile 3D, Panasonic utilizeaza metoda secventiala a cadrului  Full HD x 2, care afiseaza imagini consecutive, reproducand pe ecran imagini separate de 1920 x 1080 pixeli pentru ochiul drept si ochiul stang, cadru cu cadru. Metoda cadrului secvenyial e folosita pe scara larga pentru a proiecta filmele 3D de la Hollywood in cinematografe. Noul ecran ridica televizorul la un alt nivel, cu imaginile sale 3D de calitate cinematografica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele