IT & C

Orange si Connex-Vodafone primesc 2.000.000 de numere

Cele mai mari firme de telefonie mobila - Orange si Connex-Vodafone, au primit fiecare cite un milion de numere nationale din partea ANRC. In prezent, Orange are alocate 11 milioane de numere nationale, iar Connex-Vodafone 10 milioane.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a acordat doua milioane de numere noi pentru telefonia mobila, companiile care au beneficiat de extinderea resurselor de numerotatie fiind Orange Romania si Mobifon, potrivit unui comunicat al institutiei. Orange Romania a primit dreptul de a utiliza inca un milion de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila. Astfel, compania are alocate 11 milioane de numere nationale, din domeniul 0Z3D07 si indicativul individual 1034, pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar .

Operatori alternativi

Companiei Mobifon i-au fost suplimentate resursele de numerotatie cu un milion de numere, care vor fi utilizate pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila. In consecinta, operatorul dispune de 10 milioane de numere pentru aceasta categorie de servicii.

De asemenea, societatea Digicom Systems a primit dreptul de a utiliza 10.000 de numere pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa in Bucuresti, iar companiei Acord Telecom i-au fost alocate, in plus fata de resursele detinute, inca doua indicative.

S-a obtinut astfel indicativul individual cu ton intermediar, pentru selectarea transportatorilor 1056, si indicativul individual fara ton intermediar, pentru selectarea transportatorilor 1656.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele