IT & C

#iphone #hacker #ipad #iOS # vulnerabilitate iOS

O vulnerabilitate iOS permite hackerilor sa fure date din iPhone si iPad

O vulnerabilitate prezenta in ultima versiune de iOS permite hackerilor sa acceseze anumite aplicatii instalate pe iPhone si iPad si sa subtilizeze fotografiile, contactele si chiar si SMS-urile fara ca proprietarul device-ului sa isi dea seama. Bug-ul a fost descoperit de Accuvant, scrie CNN.

Charlie Miller, cercetator in domeniul securitatii la Accuvant, cel care a si descoperit vulnerabilitatea, spune ca lucrurile sunt destul de grave in conditiile in care se dovedeste ca iTunes-ul Apple nu este chiar atat de sigur precum a fost promovat.

"Pana cand Apple va rezolva acesta problema, ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte sa descarcati vreo aplicatie din app store ", a declarat Miller, intr-un interviu acordat CNN.

De altfel, cercetatorul, care a decis sa publice bug-ul pe Youtube pentru a pune pe toata lumea in alerta s-a ales de la Apple cu blocarea contului de dezvoltator iOS. Desigur, nu ne mira ca Apple reactioneaza in acest fel si nici ca gigantul nu a dat nicio declaratie oficiala pe marginea subiectului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele