IT & C

#nvidia #procesare paralela #gtc 2010

nVidia va anunta cele mai importante dezvoltari in procesarea paralela

nVidia anunta ca doi dintre cei mai apreciati cercetatori din domeniul biologiei si roboticii, Klaus Schulten si Sebastian Thrun, vor sustine procesarea paralela pe GPU in rezolvarea problemelor stiintifice actuale, in cadrul celei de-a doua conferinte anuale pe tehnologia GPU ( GTC ), alaturi de CEO-ul si co-fondatorul nVidia, Jen-Hsun Huang.

Klaus Schulten de la Universitatea din Ilinois din Urbana-Champaign, unul dintre cei mai mari cercetatori in materie de biologie computationala, va sustine un discurs miercuri, 22 septembrie, punand accentul pe cele mai importante descoperiri realizate cu ajutorul microscopului computational.

In plus, acesta va trece in revista descoperirile din domeniul dezagregarii celulare si a virusurilor, printre care se numara si virusul H1N1. In cercetarea virusului H1N1, Schulten foloseste microscopul computational bazat pe unitatea de procesare vizuala pentru a investiga structura virusului si a determina cum reactioneaza acesta la diferite tratamente si metode posibile de combatare.

Sebastian Thrun, care lucreaza in domeniul roboticii la Universitatea Standford si un inginer in cadrul Google, va inchide conferinta prin discursul de joi, 23 septembrie, dezvaluind cum descoperirile in procesarea pe GPU vor accelera tehnologia de conducere robotizata a masinilor.

GTC 2010 se va desfasura incepand de luni, 20 septembrie pana joi, 23 septembrie la centrul San Jose, California. Cei interesati se pot inregistra deja pentru participarea la conferinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele