IT & C

#preocesare #energie #platforma #ion #nvidia

NVidia si noile sisteme dezvoltate pe platforma ION

NVidia a anuntat adoptarea pe scara a procesorului grafic NVidia ION in cadrul expozitiei Computex.

Noile produse includ PC-uri de dimensiuni compacte, netbook-uri subtiri si usoare, sisteme all-in-one, placi de baza cu consum redus de energie. Toate dispozitivele ofera o experienta de utilizare completa cu un sistem compact, eficient energetic.

Toate pot fi testate la Computex, la standul NVidia din hala de expozitie Nankang.

Mai multa putere

Noile PC-uri dezvoltate pe platforma NVidia ION sunt solutia ideala atat pentru rularea fisierelor video de inalta definitie si jocurilor "mainstream", cat si pentru accelerarea pe GPU a aplicatiilor de editare foto /video, care beneficiaza de tehnologia NVidia CUDA .

Platforma ION suporta, de asemenea, tehnologia DirectX Compute, integrata in viitorul sistem de operare Windows 7 de la Microsoft. Bazata pe arhitectura de procesare paralela NVidia CUDA, DirectX Compute imbunatateste semnificativ performantele PC-urilor compacte prin accelerarea aplicatiilor precum cele de editare video , care ruleaza mai greu sau deloc pe sistemele cu consum redus de energie.

Aplicatii accelerate pe GPU precum vReveal si Badaboom le permit utilizatorilor sa editeze si sa converteasca fisierele video in formate suportate de dispozitivele media portabile si iPod.

Performante

Procesorul grafic NVidia ION ofera o performanta de pana la 10 ori mai mare in PC-urile compacte decat solutiile asemanatoare, iar platforma ION suporta: Windows 7 si Windows Vista Home Premium , procesoare cu consum redus de energie inclusiv Intel Atom, Intel Celeron si Via Nano si redare video de inalta definitie 1080p si audio de inalta fidelitate 7.1.

Totodata, platforma ION mai poate suporta jocuri cunoscute precum The Sims 3, Lego Batman, World of WarCraft si Battlefield Heroes, grafica DirectX 10 cu posibilitati avansate de conectivitate digitala si editare video accelerata cu ajutorul tehnologiilor NVidia CUDA si DirectX Compute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele