IT & C

#intimitate #utilizatori #Facebook Graph Search

Noul motor de cautare Facebook Graph Search incalca intimitatea utilizatorilor?

Mark Zuckerberg a introdus, cu mandrie, noul motor de cautare Facebook Graph Search. Inovatia este importanta, dar noua functie este acuzata ca incalca intimitatea utilizatorilor.

Noul motor de cautare promite conexiuni intre datele stocate pe Facebook care nu au putut fi facute pana acum, iar reteaua sociala ar putea astfel scadea cota de piata Google.

Cum functioneaza Facebook Graph Search?

Noul Graph Search ofera modalitati multiple de cautare, care ar putea revolutiona modul in care functioneaza reteua sociala, potrivit Mashable.com.

De exemplu, utilizatorii vor putea cauta colegi de liceu care au aceleasi hobby-uri sau au dat Like aceleasi vedete. Combinatia de mai multi factori este secretul prin care Facebook spera ca va oferi o experienta de cautare revolutionara.

Ce probleme ridica Facebook Graph Search

La fel ca majoritatea inovatiilor Facebook, Graph Search ridica unele intrebari cu privire la intimitatea utilizatorilor. Motorul de cautare va functiona pe baza tuturor informatiilor publicate pe Facebook care nu au statusul de "private".


Utilizatorii care nu vor sa fie gasiti de oricine pe Facebook de 1.000 de ori mai usor decat in cartea de telefon sunt sfatuiti sa isi actualizeze toate setarile din meniul Privacy inainte de implementarea Graph Search.



Sursa foto:CNET.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele