IT & C

#platforma #intel #atom #moorestown

Noua platforma Intel Atom Moorestown a fost anuntata oficial

Cea mai noua platforma Intel Atom , care a purtat numele de cod Moorestown , a fost anuntata oficial. Acesta beneficiaza atat de arhitectura care diminueaza consumul de energie, cat si de experienta in domeniul design-ului de tranzistori si circuite si de procesele sale unice de productie.

Noua tehnologie asigura un consum de energie semnificativ mai mic si pregateste compania pentru a aborda o gama larga de dispozitive de computing, inclusiv smartphone-uri, tablete si alte produse mobile handheld din segmentul high-end.

Integrare pe chip

Chip-urile integreaza punctele forte clasice ale Intel, performanta remarcabila, pentru a rula un numar tot mai mare de aplicatii media si aplicatii pe internet, optiuni diverse de software si capacitatea de a lucra cu usurinta in regim de multitasking, pentru mai multe aplicatii, intre care HD video si video-conferinte multi-point.  

Platforma include familia de procesoare Intel Atom Seria Z6xx (cunoscuta anterior sub numele de cod "Lincroft" system-on-chip [SoC]), Intel Platform Controller Hub MP20 (cu nume de cod anterior "Langwell") si un Mixed Signal IC (MSIC) dedicat, denumit anterior "Briertown".

Platforma a fost repartitionata pentru a include procesorul Atom Z6xx, care combina nucleul de procesor Atom pe 45nm cu grafica 3-D, codare si decodare video, dar si controllere de memorie si display, totul integrat intr-un singur design SoC.

De asemenea, include Platform Controller Hub-ul MP20, care sustine o gama intreaga de functii system-level si blocuri I/O. In plus, un MSIC dedicat integreaza alimentarea cu energie si incarcarea bateriei si consolideaza o gama de componente analogice si digitale.

Disponibilitate

Familia de procesoare Intel Atom Seria Z6xx, Intel Platform Controller Hub MP20 si Mixed Signal IC dedicat sunt deja disponibile. Noua platforma sustine o gama intreaga de frecvente scalabile, de pana la 1,5 GHz pentru smartphone-uri high-end si pana la 1,9 GHz pentru tablete si alte dispozitive handheld.

De asemenea, chip-urile suporta Wi-Fi, 3G/HSPA si WiMAX, precum si o diversitate de sisteme de operare, intre care Android, Meego si Moblin . Intel reuneste mai multe tipuri de suport pentru aplicatii si ecosisteme pe aceste platforme, pentru a permite o experienta de utilizare compatibila ca software si internet pentru dezvoltatori si consumatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele