IT & C

#intel core #intel hyper-threading #i3 #i5 #i7

Noile procesoare Intel Core, editia 2010 au ajuns in Romania

Intel Corporation a prezentat in Romania noua sa familie de procesoare mobile, desktop si pentru sisteme incorporate, 2010 Intel Core , la doar cateva zile de la lansarea oficiala la nivel international.

Noile procesoare se gasesc deja pe piata locala in sistemele integratorilor Acer, Asus, eMag, HP ">HP , Lenovo, Maguay , MSI, Pcfun, PROSYS, RHS, Sony si Toshiba, si sunt disponibile in ofertele diferitelor magazine.

Intel Core 2010

Procesoarele 2010 Intel Core includ Intel Turbo Boost, tehnologie dedicata laptop-urilor, desktop-urilor si dispozitivelor incorporate. Lansarea noilor procesoare Intel Core i7, i5 si i3 coincide cu aparitia noului Proces de productie al Intel, pe 32 nanometri (nm) care, pentru prima data in istoria companiei, va fi utilizat pentru a produce imediat si a livra pe piata procesoare si caracteristici la preturi accesibile, dar si pentru a integra grafica de inalta  definitie in procesor.

Noile procesoare 2010 Intel Core sunt create pe baza procesului de fabricatie pe 32 nm al companiei Intel, care include a doua generatie de tranzistori cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata. Aceasta tehnica, impreuna cu alte progrese realizate, ajuta la cresterea vitezei computerului, diminuandu-i in acelasi timp consumul de energie.

Bazate pe microarhitectura premiata Intel, "Nehalem", aceste noi procesoare pentru desktop, dispozitive mobile si incorporate ofera un nivel ridicat de performanta pentru a reda si edita muzica, jocuri, clipuri video, filme, fotografii, retele sociale si alte aplicatii mainstream solicitante.

+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- intel hyper-threading

Tehnologia Intel Hyper-Threading , inclusa in procesoare Intel Core i7, Core i5 si Core i3, asigura functionarea inteligenta in regim de multi-tasking, permitand fiecarui nucleu de procesare sa ruleze thread-uri multiple, ceea ce asigura utilizatorului un nivel excelent al performantei si al timpului de raspuns.

Suportand toate noile procesoare 2010 Intel Core, Chipset-ul Intel 5 Series este prima solutie single-chip a companiei.  Familia Intel Core este dotata si cu tehnici de reducere a consumului de energie, precum Intel "hurry up and get idle" ("lucreaza mai repede si intra pn modul "idle"!) sau "HUGI", care permite procesoarelor sa isi finalizeze rapid sarcinile, conservand astfel durata de viata a bateriei.

O alta caracteristica intuitiva, disponibila pentru cumparatorii de notebook-uri mainstream, este Intel Switchable Graphics, care permite utilizatorilor pasionati de jocuri foarte solicitante din punct de vedere grafic sa treaca automat de la grafica integrata Intel la placa video dedicata, fara a fi necesara o restartare a sistemului, pentru a atinge un nivel optim de durata de viata a bateriei si performanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele