IT & C

Motorul de cautare Microsoft trece clasa

Microsoft va lansa in curand un nou motor de cautare pe internet, capabil sa localizeze materiale academice, un competitor direct pentru Google Scholar, program ce ofera acces la informatii abstracte, ziare, articole scrise de savanti si organizatii academice.

Cautarea academica live inclusa in Windows, asa cum se numeste programul, are cateva trasaturi unice si este un concurent serios.
Programul este parte a razboiului obisnuit dintre Microsoft, Yahoo, Google, Ask si alte companii care ofera motoare de cautare pe internet.

Cu exceptia Microsoftului, toate celelate entitati rezista financiar datorita faptului ca plaseaza reclame in pagina de rezultate; in consecinta, toate se straduies sa atraga o audienta cat mai mare pentru publicitari. Microsoft este o exceptie de la aceasta regula pentru ca nu opereaza doar un motor de cautare, ce poate fi gasit la Live.com si MSN.com, dar se bazeaza pe o afacere de succes in vanzarea de softuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului