IT & C

#gps #mio moov 500 #review #recenzie #sistem navifare #ecran tactil

Mio Moov 500 Review

Sistemele de navigatie (GPS-urile), atat de cautate in ultima perioada si in tara noastra, si-au primit numele dupa Global Positioning System, sistem de satelit navigational (Global Navigation Satellite System - GNSS).



Initial, sistemele de navigatie erau folosite doar de Ministerul Apararii al Statelor Unite ale Americii, care in prezent detine si singurul GNSS functional.

Sistemul utilizeaza o retea care cuprinde intre 24 si 32 de sateliti orbitali ai Pamantului, de la care preia semnale de microunde extrem de precise. Astfel, GPS-ul poate stabili cu exactitate locul in care se afla un anumit receptor.

Caracteristicile lui Mio Moov 500

GPS-urile, in marea majoritate, sunt sisteme de navigatie destinate autoturismelor.  Acestea sunt aparate care folosesc aceleasi principii de functionare si sunt ajutate de senzori atasati, de un eventual giroscop si un accelerometru.

Daca pana nu demult GPS-urile aveau o singura functie, acum acestea pot mai mult decat sa ghideze un sofer auto cu un traseu sau a mai multe variante. Sistemele de navigatie au fost imbunatatite si pot reda muzica sau imagini captate, devenind un album foto digital.

Ca dispozitiv, Mio Moov 500 masoara 139 x 83,9 x 17,9 mm si cantareste 180 de grame, ceea ce il face unul din cele mai compacte dispozitive de navigare de la ora actuala. Dar in ciuda acestui fapt, modelul vine cu un ecran generos de 4,7 inch cu rezolutie WQVGA de 480 x 272 px.

Nota 10

Totusi, unul din atuu-rile acestui dispozitiv este de fapt procesorul si semnalul de care este capabil. Asemenea altor modele Mio si acest GPS vine cu un procesor SiRFstarIII, cu software-ul InstantFixII asa cum are fratele mai mare Moov 580. Procesor SiRFstarIII cu InstantFixII inseamna ca stabilirea pozitiei prin satelit nu dureaza decat cateva secunde.

Semnalul bun de care vorbeam este printre punctele foarte ale acestui model. De obicei GPS-urile "se pierd" in camera de bloc din cauza zidurilor de ciment sau atunci cand dau de un parbriz atermic. Nu a fost cazul lui Moov 500, care a putut sa isi pastreze semnalul in aceste conditii mult timp dupa.

Unul din plusurile prezentate de acest model a fost avertizarea de viteza care este semnalata pe ecran. Atunci cand conducatorul auto va depasi viteza admisa pe sosea, Mio Moov 500 va atention soferul printr-un semnal care apare pe ecran sub forma unui cerc rosu cu numarul vitezei admise.

Unele lipsuri

In prezent, seria 5xx Mio Moov cupride modelele 500 si 580. Modelul 500 este versiunea entry-level al modelului si desi are anumite caracteristici ale lui 580, vine si fara cateva lucruri, cum ar fi Bluetooth-ul. Prin urmare acest dispozitiv nu se va putea sincroniza cu telefonul mobil.

Un al lucru care ii lipseste lui Moov 500 este trasmitatorul FM, pe care modelul 580 il are. Acest lucru este intr-adevar util celor care calatoresc mult si prefera sa asculte muzica. Lui Moov 500 ii mai lipseste si conexiune TMC (Trafic Messege Chanel). Totusi, acesta caracterisitica nu este disponibil in Romania in general, deci sistemul nu poate fi folosit in tara noastra nici macar cu modelul 580. Este posibil ca TMC-ul sa fie introdus in Romania abia dupa 2010.

Totusi, diferenta cea mai mare dintre 500 si 580 este suportul de harti care vine cu sistemul de navigatie. Daca Mio Moov 580 are la dispozitie toate hartile Europei, Mio Moov 500 este capabil doar de harta Romaniei.

Concluzie

Adevarul este ca din punct de vedere tehnic, modelul Mio Moov 500 nu difera prea mult de un GPS mai vechi al companiei Mio 330. Diferenta dintre cele doua fiind ecranul care acum este de 4,7 inch de la 4,3 inch pe care Moov 330 il are.

Totusi, pretul pe care Mio 500 este unul din cele mai imbucuratoare lucruri pentru cei care cauta un GPS. Daca sistemul de navigatie va fi folosit doar pentru traseele din tara noastra, vei scoate din buzunar o suma mai mica de 600 RON, in conditiile in care Mio Moov 580 costa dublu.

 

Galerie foto Mio Moov 500

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele