IT & C

#boot #stick usb #windows 7

Microsoft simplifica instalarea Windows 7 de pe stick USB

Utilizatorii care doresc sa instaleze noul sistem de operare, Windows 7 , pe sisteme care nu dispun de unitate optica de tip DVD au de acum la dispozitie un instrument care permite instalarea folosind ca sursa un stick de memorie USB .

Aplicatia, denumita destul de explicit Windows 7 USB/DVD Download Tool, creaza un flash disk de pe care sistemul poate boota.

Stick de memorie

Pe acelasi stick de memorie USB, aplicatia scrie si o copie a imaginii necesare pentru instalarea sistemului de operare Windows 7. Practic, tot ce trebuie sa faca utilizatorul pentru instalarea sistemului de pe un stick de memorie este sa-l conecteze la unul din porturile USB si sa ruleze in paralel Setup.exe aflat in directorul Root al drive-ului.

Aceasta aplicatie ii salveaza practic pe acei utilizatori care nu aveau pana acum vreo solutie pentru instalarea noului sistem de operare pe netbook-urile lipsite de unitati optice.

Zvonuri

Desi la inceputul anului, existau zvonuri despre lansarea sistemului de operare Windows 7 si pe suport USB flash , se pare ca Microsoft a gasit o solutie diferita pentru acesti utilizatori.

Astfel, practic orice stick de memorie de minimum 4 GB poate deveni suport pentru instalarea sistemului de operare. Aplicatia salvatoare nu are decat 947 KB si poate fi descarcata de pe site-ul Microsoft.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele