IT & C

Microsoft se pregateste de aparare

Microsoft spera sa fie pregatita atunci cand sute de mii de calculatoare infectate cu virusul MSBlast vor incepe sa acceseze serviciul sau Windows Update.

Compania a luat masuri pentru a incerca sa evite atacul denial-of-service, si a inceput sa-i constientizeze pe utilizatorii sistemului de operare Windows asupra altor cai de a obtine update-uri si patch-uri in cazul in care serviciul de update ar deveni indisponibil.
Atacul virusului MSBlast, care a inceput sa infecteze sistemele luni, este un atac DOS impotriva serviciului care cei mai multi utilizatori Windows isi fac update-uri.

Daca ar avea succes, manevra ar impiedica eforturile companiei pentru a lansa un patch pentru aceasta vulnerabilitate exploatata de virus. De asemenea strategia este si o cale de a hartui compania; codul virusului contine si un mesaj pentru fondatorul companiei :"Billy Gates de ce faci posibil acest lucru? Inceteaza sa mai faci bani si revizuieste-ti software-ul!!"

Numit dupa numele fisierului care contine programul, msblast.exe, MSBlast a continuat sa se reaspandeasca pe Net, pana Miercuri infectand aproape 228.000 de calculatoare, potrivit datelor furnizate de compania de securitate Symantec .

Computerele infectate vor incepe sa trimita cereri de conectare la serviciul Windows Update, vineri la miezul nopti, in functie de ceasul setat al fiecarui calculator.
Desi Microsoft a luat masuri pentru a preintampina atacul, compania a pregatit si cai alternative pentru ca utilizatorii sa faca download de pe situl sau. Compania a postat 10 link-uri pe situl sau principal pentru a trimite utilizatorilor mai multe informatii si canale alternative pentru a downloada update-uri.

Se pare ca situl Microsoft va cadea victima acestui atac. De asemenea, marimea traficului directat catre situl Microsoft ar putea sa duca la caderea retelelor locale mai mici.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele