IT & C

#meego #moblin #maemo

MeeGo, rezultatul unificarii platformelor Moblin si Maemo

Intel si Nokia, unifica Moblin si Maemo pentru a crea MeeGo, o platforma software bazata pe Linux, care va rula pe numeroase arhitecturi hardware din cea mai larga gama de dispozitive, incluzand computere mobile de dimensiunea unui buzunar, netbook-uri, tablet PC-uri, telefoane media, sisteme de tip connected TV si in-vehicle infotainment.

MeeGo va fi gazduit de Linux Foundation si va fi administrat folosind practici ale modelului de dezvoltare open source. Prima lansare MeeGo este asteptata in cel de-al doilea trimestru al anului 2010; dispozitive vor fi disponibile pana la sfarsitul anului.

Despre MeeGo

MeeGo combina caracteristicile lui Maemo si Moblin, pentru a crea o platforma deschisa pentru numeroase arhitecturi de procesor. MeeGo extinde capabilitatile de baza ale sistemului de operare Moblin si suportul pentru o gama larga de dispozitive si experiente ale utilizatorilor, concomitent cu platforma Maemo si adoptarea la scara larga a aplicatiilor Qt si UI Framework de catre dezvoltatorii de software.

MeeGo unifica de asemenea ecosistemele de aplicatii si comunitatile open source ale Maemo si Moblin, bine definite la nivel international. Pentru dezvoltatori, MeeGo extinde registrul de segmente de dispozitive-tinta pentru aplicaaiile lor. Folosind Qt pentru dezvoltarea de aplicatii, ei le pot scrie o singura data si implementa pe MeeGo sau alte platforme, cum ar fi Symbian.

Ovi Store + intel atom developer Program

Ovi Store va fi canalul de promovare a aplicatiilor si continutului pentru toate dispozitivele Nokia, incluzandu-le pe cele bazate pe MeeGo si Symbian, in timp ce Forum Nokia va oferi sprijin dezvoltatorilor pe toate dispozitivele cu platforma Nokia. Intel AppUp Center va reprezenta calea de lansare pe piata a dispozitivelor MeeGo bazate pe tehnologie Intel, realizate de alti producatori, in timp ce Intel Atom Developer Program va oferi suport pentru a stimula un nou val de aplicatii din numeroase categorii.

Platforma software MeeGo, care va rula pe dispozitive de inalta performanta, va oferi o gama de experiente de internet, computing si comunicatii cu grafica vizuala bogata, capabilitati de multitasking si multimedia si cea mai buna performanta a aplicatiilor. Intrucat MeeGo ruleaza pe mai multe tipuri de dispozitive, utilizatorii putandu-si pastra aplicatiile preferate atunci cand schimba terminalul, nefiind obligati sa se limiteze la un anume tip de dispozitiv sau producator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele