IT & C

Masuri mai severe importiva falsificarilor si pirateriei

Parlamentul European a adoptat un prim raport asupra directivei drepturilor de proprietate (IPR) cu 330 voturi pentru, 151 importiva si 39 abtineri.

Scopulul directivei este de a apropia sistemele legislative astfel incat sa asigura un nivel mai ridicat si mai omogen de protectie a drepturilor de proprietate pe piata interna. Acasta decizie va ajuta la combaterea falsificarilor si pirateriei de pe piata, o problema care afecteaza o gama larga de produse: software, jucarii, CD-uri chiar produse farmaceutice cum ar fi Viagra . Pirateria poate fi daunatoare nu doar inovatiei si intereselor economice ci si sanatatii publice.

O problema importanta a fost stabilirea scopului directivei. A fost votat un amandament care precizeaza ca masurile mai severe se vor aplica sectorului comercial, si nu celor care vor copia muzica de exemplu, pentru scopuri proprii. Deasemenea ca penalitati au preferat sanctiunile civile si administrative in locul celor penale.

In legatura cu dovezile incalcarilor drepturilor de proprietate, Parlamentul a amendat propunerea Comisiei de a include protectia informatiilor confidentiale. In cazul incalcarilor de ordin comercial, Curtile vor avea dreptul de acces la documente bancare, financiare, comerciale dar sub supravegherea celui in cauza. Procedurile de a obtine dovezi trebuie se se conformeze dreptului de aparare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele