IT & C

#masina de spalat #eco

Masinile de spalat Whirlpool, ecologice si economice

Noua deviza Whirlpool este "Eco la puterea a doua", iar tehnologiile masinilor de spalat Whirlpool pun accentul pe ecologie si economie. Whirlpool a ridicat performantele gamei de masini de spalat , prin introducerea tehnologiilor Super Eco si Clean+ la mai mult de 50% dintre produse.



Ce inseamna asta?


Aceste inovatii asigura rezultate mai bune cu un consum cat mai redus de energie, esential in contextul situatiei financiare actuale si nu numai.

"Cele doua tehnologii se regasesc acum la 75% din masinile cu incarcare frontala si la 50% din masinile cu incarcare verticala si au ca scop economia de resurse, fiind in acelasi timp tehnologii de o inalta performanta", spune Mioara Bolozan, Marketing Director Whirlpool Romania.

Acest pas a fost facut pentru ca cei de la Whirlpool cred ca in perioadele dificile, consumatorul gandeste mai mult decat oricand pe termen lung, iar accentul cade pe eficienta si economie. Atat Super Eco, cat si Clean+ sunt tehnologii care ajuta consumatorul sa reduca cheltuielile.

Eco si Clean+

Super Eco este unul dintre cele mai eficiente programe de spalare, reusind performanta de a economisi pana la 40% din energie la fiecare incarcare maxima.

Calculand volumul incarcaturii, tipul tesaturii si cantitatea de apa, acest program realizeaza o jumatate de rotatie in timpul spalarii, eficientizand procesul de spalare in sine.

Atunci cand rufele ajung in partea de sus a tamburului, in loc ca acestea sa faca o rotatie completa, sunt lasate sa cada inapoi in apa, imitand spalarea la rau. Prin acest mecanism, temperatura nu creste inutil, iar timpul de actiune se scurteaza, fara a afecta rezultatele spalarii, ceea ce reduce implicit consumul energetic.

Clean+ reprezinta o optiune din meniul masinii de spalat care garanteaza o spaare optima chiar si in cazul folosirii unei temperaturi mai joase de 40 de grade. Aceasta tehnologie intensifica actiunea detergentului si a produselor destinate indepartarii petelor, prin potentarea fiecarui agent activ prezent in compozitia acestora.

Datorita incalzirii graduale a apei din interiorul masinii, substantele active din detergenti isi manifesta actiunea pe rand, ceea ce le mareste eficienta in scoaterea petelor.

Mai intai sunt active enzimele, care fac sa dispara petele de ciocolata sau ou, apoi, o data cu cresterea temperaturii, surfactantii, cu rol in eliminarea urmelor de cafea sau vin, si in cele din urma, cand temperatura a crescut suficient, inalbitorii, care inlatura petele cele mai dificile.

Avantaje si disponibilitate

Avantajul este ca, in loc sa scoata petele manual, inainte de a incarca rufele in maaina de spalat, acum consumatorul are posibilitatea sa elimine aceasta etapa si sa lase masina sa faca toata treaba, punand de la inceput detergentul si agentul de inlaturare a petelor impreuna, in acelasi sertar.

Atat programul Super Eco, cat si optiunea Clean+, asociata cu diferite programe, pot fi utilizate pentru spalarea mai multor materiale, de la bumbac, la fibre sintetice. Cele doua sunt usor de identificat pe panoul de control al masinilor de spalat.

La masinile cu incarcare frontala, pretul variaza intre 1.300 si 2.200 RON, iar la cele cu incarcare verticala preturile sunt cuprinse intre 1.400 si 1.900 RON.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele