IT & C

Majoritatea utilizatorilor americani nu trateaza cu seriozitate necesitatea protectiei datelor si informatiilor personale

ESET LLC, compania producatoare a Sistemului Antivirus NOD32 anunta ca, in urma unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, reiese ca in SUA, 65% din utilizatorii intervievati ce au implementata o solutie antivirus , nu trateaza cu seriozitate procesul de actualizare periodica a programului. Potrivit studiului, cele mai intalnite cauze ce determina acest lucru sunt: - imposibilitatea intreruperii activitatii desfasurate pe computer - proces ce necesita timp indelungat - se considera a fi un proces ce poate fi amanat - nedetinerea cunostintelor necesare pentru a realiza procesul de actualizare. “ In ansamblu, rezultatele sondajului indica faptul ca un numar foarte mare de utilizatori au un sentiment fals de securitate”, afirma Andrew Lee, Chief Technical Officer al companiei ESET. “ Cum numarul amenintarilor informatice de tip “zero-day” se afla in continua evolutie, utilizatorii trebuie sa fie foarte precauti in ceea ce priveste siguranta datelor si informatiilor personale”, continua Andrew Lee. Conform analizei realizate, rezulta ca 55% din respondenti se bazeaza pe protectia oferita de solutia antivirus implementata, si cu toate acestea, 45% din procentul amintit anterior au fost afectati de amenintarile informatice. “ Rezultatele studiului m-au socat. In timp ce majoritatea utilizatorilor ( 88% din totalul persoanelor intervievate) au implementata o solutie antivirus, cei mai multi au fost afectati de amenintarile informatice, si cu toate acestea nu ii preocupa ca programul antivirus sa fie actualizat periodic”, afirma Andreas Marx, CEO al companiei AV-Test.org. “ Acest lucru trebuie sa fie considerat ca un semnal de alarma pentru producatorii de solutii antivirus. Utilizatorii au nevoie de astfel de programe usor de actualizat, rapide si care sa nu interactioneze cu alte aplicatii”, continua Andreas Marx.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele