IT & C

Mail de 2 GB de la Google

Anul trecut, pe 1 aprilie, Google lansa aproape pe "muteste" o casuta de e-mail cu o capacitate de stocare de 1 GB, gratis, dar pe baza de invitatii. La un an de la acest adevarat eveniment in lumea Internetului, tot de Ziua Pacalelilor , casutele de e-mail Google "au luat-o razna".

SURPRIZA. G-mail trece la 2 giga
Ce s-a intamplat? Ieri, utilizatorii de Gmail au putut observa cum capacitatea de stocare a casutei crestea intr-una, existand chiar un " contor " care afisa inmultirea rapida a bytes-ilor. Dar pana unde ? Deocamdata Google vorbeste de 2 GB, dar programatorii companiei lucreaza in secret la proiectul " Infinity +1".

COMPETITIE. Saptamana trecuta, Yahoo anunta marirea capacitatii de stocare (varianta gratis) de la 250 MB la 1 GB, masura ce urmeaza a fi pusa in practica de la jumatatea acestei luni. In momentul cand Google a lansat serviciul Gmail, cei de la Yahoo le ofereau gratis utilizatorilor 4MB sau 6MB pentru stocarea mesajelor. In prezent, utilizatorii casutelor de e-mail le folosesc pentru a pastra tot felul de documente de la serviciu, fotografii digitale, corespondenta si chiar fisiere cu muzica sau filmulete de cativa MB. Investitii. La inceputul saptamanii trecute, oficiali ai Google anuntau pentru 2005 investitii de peste 500 de milioane de dolari in tehnologie, suma cu mult mai mare decat cea cheltuita, pe acelasi segment, in 2004: 319 milioane de dolari. Pe de alta parte, numarul angajatilor la Google a crescut de la 1.600, in 2003, pana la 3.000 de persoane, anul trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele