IT & C

#electronice #ecologic #lg electronics

LG vrea tehnologie verde

"Life's good when it's green" este initiativa globala lansata de coreeni de la LG.

Scopul campaniei este de a reduce impactului asupra mediului si dezvoltarea produselor ecologice.

Dorinta LG

Initiativa "Life's good when it's green" urmareste dezvoltarea durabila prin produse cu un design ecologic si responsabilitate fata de mediu, prin reducerea materialelor cu grad ridicat de risc si prin reciclarea responsabila a electronicelor.

Conform celor declarate de Dr. Woo Paik, presedinte si Chief Technology Officer al LG. Woo Paik a prezentat initiativa LG si noua gama de produse ecologice in cadrul CES 2009.

"Prin initiativa "Life's good when it's green", ne bazam pe solutii viabile de protectie a mediului, dezvoltand produse cu un design ecologice, asumandu-ne responsabilitatea fata de mediu, pentru a  ajuta la crearea unei lumi mai sigure si mai curate. Ne angajam sa fim o companie responsabila din punct de vedere operarional si sa cream produse care ofera nu doar un plus de valoare vietii consumatorilor, ci incurajeaza in acelasi timp un stil de viata responsabil fata de mediu", a declarat Paik.

Planul de bataie

Programele de reciclare si de reducere a consumului de energie derulate in Statele Unite au fost prezentate in cadrul CES 2009, iar Paik va expune componentele principale pe care se bazeaza initiativa  "Life's good when it's green":

1. Design ecologic - Strategia LG cu privire la produsele cu design ecologic urm?re?te reducerea impactului asupra mediului pe care il are dezvoltarea produselor, productia si fluxul produselor prin eficientizarea resurselor, prin reciclarea si reducerea utilizarii materialelor cu grad ridicat de risc.

2. Produse ecologice - Produsele ecologice ale LG, de la televizoare HD la masini de spalat si telefoane mobile au un design ecologic. Aceste produse responsabile fata de mediu au un consum redus de energie, asigura o utilizare eficienta a resurselor si genereaza o cantitate redusa de deseuri.

3. Materiale cu grad ridicat de risc - LG respecta norme stricte privind managementul materialelor cu grad ridicat de risc în procesul de productie.

4. Returnare si reciclare - LG Electronics a realizat o serie de programe de returnare si reciclare, oferind consumatorilor posibilitatea de a returna produsele care se afla in ultimul stadiu al ciclului de viata. Produsele sunt reciclate intr-o maniera responsabila.

5. Schimbarea climaterica - LG a anuntat in cadrul CES un set de politici globale cu privire la responsabilitatea fata de mediu, denumit "Life's Green 2020". Pentru a nu contribui la schimbarea climaterica globala, LG intentioneaza sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera aparute in timpul procesului de productie si pe perioada ciclului de viata al fiecarui produs.

6. Lantul de distributie ecologic - Acest program solicita tuturor comerciantilor LG sa respecte normele nationale si internationale. LG va solicita explicit lanturilor de retaileri sa reduca/elimine utilizarea materialelor cu grad ridicat de risc pentru a ajuta la reducerea impactului asupra mediului.

7. Siguranta mediului - Politica LG de stabilizare incurajeaza dezvoltarea durabila si productia ecologica pentru a putea eficientiza consumul de energie, a proteja mediul, a oferi siguranta si o viata mai sanatoasa.
 
8.
Comunicarea pe probleme de mediu - LG Electronics a dezvoltat un concept de eticheta ecologica proprie care certifica responsabilitatea fata de mediu. Scopul obtinerii etichetelor ecologice este de a identifica produsele LG care sunt responsabile fata de mediu sau pe cele cu un consum redus de energie, pentru a a constientiza consumatorii de aspectul pozitiv al produselor LG, acela de a fi ecologice.

Dupa SUA, restul lumii

In Statele Unite ale Americii, initiativa LG "Life's good when it's green" cuprinde de la produse unice care reduc consumul de energie pana la programe nationale de reciclare si programe de relationare cu consumatorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele