IT & C

Laptopurile se mobilizeaza in lupta cu PC-urile

Laptopurile devin un concurent serios pentru PC-uri. Cererea pentru sistemele mobile este din ce in ce mai mare. In ceea ce priveste computerele, sistemele ieftine nu mai sint cerute.
VInzarile de notebook-uri cresc intr-un ritm sustinut. Trendul inregistrat anul trecut se mentine. Vinzarile de PC-uri inregistreaza cresteri, insa ritmul este mai lent decit in cazul unitatilor mobile.

Scaderea preturilor la componente a facut ca marfa ieftina sa nu mai aiba cautare. Preferintele se indreapta catre componentele performante, chiar daca au un pret mai piperat. Specialistii asteapta reactia Intel la succesul pe care l-a inregistrat AMD cu procesorul euro este preferat unuia de 40 de GB care este de aproape cinci ori mai ieftin .

Pe piata procesoarelor, disputa se anunta interesanta. Astfel, procesorul AMD Athlon 64 s-a dovedit un succes. Dealer-ii sustin ca vinzarile s-au dublat in fiecare luna, de la inceputul anului.

Reactia Intel nu intirzie sa apara. Se vorbeste din ce in ce mai mult de lansarea pe piata romaneasca a procesoarelor dual-core, care permit gestionarea simultana a mai multor activitati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele