IT & C

Kodak vs.Sony

Producatorul de camere foto Eastman Kodak a deschis un proces impotriva companiei Sony, pentru acuzatia ca aparatele foto digitale si camerele video produse de aceasta violeaza patentele Kodak.

Procesul, deschis luni la tribunalul Rochester, NY, incearca sa demonstreze ca diferite produse Sony incalca 10 patente pentru tehnologia Kodak, obtinute intre 1987 si 2003.
Compania Sony a declarat intr-un comunicat de presa ca nu a violat nici un patent Kodak in legatura cu imaginea digitala si ca isi va apara cu inversunare interesele in fata oricarei acuzatii in acest sens.
Se pare ca Kodak are mai multi in vizor, nu numai compania Sony.

Un purtator de cuvant al Kodak a declarat ca aceasta este interesata sa licentieze tehnologia sa catre alti producatori , care ar folosi proprietatea sa intelectuala, dar nu a precizat numele acestora.

De asemenea, analistul IDC Chris Chute este de aceasi parere, potrivit careia Kodak ar incerca sa obtina venituri din licentierea tehnologiei sale catre alti producatori de camere.

Kodak detine mai mult de 1.000 de patente in intreaga lume privind camerele digitale, inclusiv patente privind CMOS (complementary metal-oxide semiconductors) si senzorii de imagine CCD (charge-coupled device), precum si pentru tehnologii avansate pentru telefoanele cu camera foto.
Procesul Kodak impotriva Sony a fost intentat dupa trei ani de negocieri, in care nu au ajuns la nici un acord.

Kodak asigura licente pentru cel putin doi producatori de camere digitale, Olympus si Sanyo, care au obtinut licenta pentru tehnologia Kodak in 2001. Sanyo a achizitinat licenta dupa intelegerea cu Kodak, ca urmare a procesului intentat impotriva sa si a altor cateva companii in martie 2001.

Kodak depune eforturi considerabile pentru a se transforma pentru a trece de la piata foto traditionala la tehnologia digitala. Kodak si-a anuntat planurile de a trece rapid de la afacerea sa cu filme traditionale la domeniile digitale, precum tiparirea cu jet de cerneala .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele