IT & C

# aniversare google #juan gris #pictor spaniol #cubism

Juan Gris, aniversat de Google la 125 ani de la nastere

Juan Gris , pictor spaniol considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai cubismului, este aniversat astazi de Google la 125 ani de la nastere printr-un logo special.

Nascut la 23 martie 1887, Jose Victoriano Carmelo Carlos Gonzalez-Perez, este recunoscut pentru compozitiile sale cu natura moarta si opesa sa il recomanda ca reprezentat important al cubismului, alaturi de Pablo Picasso si Georges Braque.

Juan Gris a studiat pictura inca de la varsta de 15 ani la "Escuela de Artes y Manufacturas" din Madrid. 8 ani mai tarziu ajunge la Paris unde devine un adept al cubismului. Pictura lui Juan Gris este recunoscuta pentru folosirea de colaje alaturare sau suprapuse, in care formele sunt mai importante decat culoare.

Aniversat astazi de Google, Juan Gris este considerat de multi critici de arta drept un pictor a carui opera este mai coerenta decat a marelui Pablo Picasso. Juan Gris a incetat din viata in 1927, rapus de leucemie .

Sursa foto: Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele