IT & C

Japonia: internetul zboară în ajutorul cireşilor fără flori

O so
cietate japoneză, specializată în difuzarea de informaţii meteo pe internet şi pe telefoanele mobile, a anunţat joi lansarea unui serviciu pentru salvarea cireşilor bolnavi, relatează AFP. În fiecare an, societatea Weather News, după modelul radiourilor, ziarelor şi televiziunilor, propune urmărirea zilnică a emergenţei florilor de cireş în cele patru colţuri ale Arhipelagului, japonezii făcand un adevărat cult din spectacolul oferit de acest fenomen care are loc la sfarşitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Weather News utilizează informaţiile furnizate de mii de internauţi de pe întreg Arhipelagul. 'Aceştia ne anunţă adesea că unii cireşi nu sunt într-o stare de sănătate prea bună, aşa că am decis să lansăm un serviciu pentru salvarea lor', a explicat Weather News într-un comunicat. 'Abonaţii pot să ne trimită o fotografie a arborelui despre care se crede că este bolnav realizată cu telefonul mobil, data şi locaţia acestuia', a detaliat furnizorul de servicii. 'Un specialist va analiza fiecare caz şi va da sfaturi pentru salvarea arborelui în funcţie de simptome', a asigurat el. Bolile afectează în special, potrivit Weather News, o varietate de cireşi plantaţi masiv în Japonia la încheierea celui de-al doilea război mondial şi care, atingand în ultimii ani speranţa maximă de viaţă (circa 60 de ani), riscă să dispară rapid. Milioane de japonezi se adună anual în parcuri cand înfloresc cireşii pentru a admira spectacolul.
  •   2007-03-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.