IT & C

#hackeri #ipad #e-mail #securitate #apple

iPad vulnerabil: hackerii au spart 144.000 de conturi de e-mail

Apple a primit o lovitura rusinoasa. Un grup de hackeri a reusit sa obtina adresele de e-mail a circa 114.000 de posesori de iPad din SUA, printre care numeroase personalitati, evidentiind astfel erori ale sistemului de securitate. Printre cei afectati se numara cativa politicieni, directori de companii, jurnalisti, , reprezentanti ai armatei si alti oficiali.

Daca ai un dispozitiv de tip iPad trebuie sa stii ca versiunea care a fost vizata de hackeri dispune de acces 3G si abonament la furnizorul de telecomunicatii AT&T.

Reprezentantii companiei Apple nu au comentat incidentul insa specialistii afirma ca vina apartine retelei de telefonie care furnizeaza serviciul de abonament, respectiv AT&T.

Compania de telecomunicatii AT&T a admis printr-un comunicat de presa existenta unei erori si si-a prezentat scuzele fata de utilizatori, potrivit gawker.com. Totodata, reprezentantii AT&T au precizat ca “lacuna” din sistem a fost rezolvata inca de acum cateva zile insa posesorii de iPad nu au stiut de incident pana cand informatia nu a ajuns in mainile jurnalistilor de la Valleywag. AT&T a mai specificat ca in prezent se desfasoara o ancheta in acest sens.

In ceea ce-i priveste pe hackeri, se pare ca este vorba de grupul Goatse Security, care a mai evidentiat erori ale programelor de navigat pe Internet, precum Firefox ( Mozilla ) si Safari (Apple).

Nu este pentru prima data cand compania Apple se confrunta cu probleme in ceea ce priveste iPad-ul. La numai o zi de la lansarea produsului, Apple a primit mai multe plangeri pe site-ul sau de la cei care afirmau ca iPad nu reuseste sa se conecteze la reteaua Wi-Fi sau ca semnalul este foarte slab.
 

Sursa foto : www.gawker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele