IT & C

Internet mai sigur in Romania

Marti, 16 mai 2006, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy a deschis "Ziua de informare Safer Internet Plus in Romania", eveniment organizat la sediul MCTI.

"Largirea accesului la informatie prin trecerea la Societatea Informationala aduce cu sine beneficii majore, dar si o serie de amenintari si riscuri, in special in ceea ce priveste cea mai vulnerabila categorie, aceea a copiilor. Protectia lumii virtuale este foarte impotanta pentru Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, de aceea consideram ca parintii si profesorii trebuie sa fie constienti si bine informati in legatura cu riscurile care ameninta inocenta copiilor ce utilizeaza Internetul, pentru a le putea minimiza.", a declarat ministrul Zsolt Nagy.
Safer Internet Plus este succesorul programului comunitar "Safer Internet (eSafe)", derulat in perioada 1999-2004. In cadrul eSafe au fost cofinantate 37 de proiecte, fiind implicate peste 136 de organizatii din 17 state europene. In perioada de extindere a programului au mai fost cofinantate inca 52 de proiecte care sunt in derulare in prezent.


Safer Internet Plus este un program derulat pe perioada a 4 ani (2005-2008) cu un buget de 45 milioane Euro, destinat combaterii continutului ilegal si daunator, disponibil pe Internet. Acest nou program acopera si alte domenii, cum ar fi materialele video si se axeaza pe lupta impotriva rasismului si a spam-ului, adresandu-se cu precadere utilizatorilor finali: parinti, educatori si copii.
Programul are 4 componente: combaterea continutului ilegal, combaterea continutului nesolicitat si daunator (inclusiv "spam"), promovarea unui mediu mai sigur si imbunatatirea constientizarii populatiei privind acest domeniu.
La eveniment au mai participat Yolanda Arevalo-Torres, din partea Comisiei Europene, Janice Richardson, reprezentantul INSAFE si Suvi Kuikka, din partea Asociatiei Inhope si Iulia Bumbac, Sef serviciu antifrauda si securitate IT, in cadrul Directiei Generale pentru Tehnologia Informatiei si programe europene in domeniul IT din MCTI.

Mai multe informatii despre programul Safer Internet Plus, gestionat de Directoratul General pentru Societate Informationala si Media din cadrul Comisiei Europene, sunt disponibile la adresa: //europa.eu.int/information_society/activities/sip


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele