IT & C

#browser #malware #phishing #internet explorer 8

Internet Explorer 8 a blocat peste 350 milioane de amentintari malware

Cei de la Net Applications au lansat in aceasta saptamana un raport privind cotele de piata ale browserelor web pentru luna ianuarie.

Raportul arata ca browser-ul web a celor de la Microsoft a blocat peste 350 milioane de amentintari malware si este cel mai popular navigator web.

Phishing si malware

Tentativele de phishing reprezinta o amenintare serioasa la adresa utilizatorilor, o tentativa criminala de a stoca informatiile personale ale utilizatorilor online, raspandindu-se in general prin e-mail-uri directionate, conducand consumatorii catre site-uri false si cerandu-le informatii personale .

Odata cu internet explorer 7, Microsoft a introdus optiunea Phishing Filter si a continuat sa o imbunatateasca in cazul internet explorer 8. Impreuna, Internet Explorer 7 si 8 au blocat peste 125 milioane de site-uri phishing.

Intr-un post de pe blogul IE, din data de 13 august 2009, a fost anuntat faptul ca filtrul SmartScreen Filter al Internet Explorer 8 a blocat peste 80 milioane de amenintari malware. Aceasta situatie era valabila pentru luna august. Astazi, browser-ul a blocat peste 350 de milioane de amenintari malware.

Upgrade

Cei de la Microsoft recomanda upgrade-ul de la Internet Explorer 6 la versiunea Internet Explorer 8. Browserele actuale raspund mai bine nevoilor, fie ca vorbim de clienti sau de dezvoltatori .

Internet Explorer 8 a fost lansat acum mai putin de un an si are o cota de utilizare de 27,9%, plus o cota de piata de 25,6% pentru toate sistemele de operare (cota calculata pe baza datelor de utilizare colectate din intreaga lume, date furnizate de Net Applications).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele