IT & C

#facebook #social networking #prieteni

Inca o incalcare a intimitatii marca Facebook

Reteaua de socializare a operat, in urma cu cateva zile, o noua schimbare care incalca intimitatea utilizatorilor.

Facebook a schimbat modul cum sunt acceptati prietenii, inlocuind optiunea "Ignore" cu "Not Now". Noua optiune da insa acces utilizatorului care a initiat legatura la profilul tau.

Reprezentantii Facebook sustin ca schimbarea elimina sentimentul neplacut al refuzului unei legaturi de prietenie virtuala. Rezultatul este insa favorabil celui care a initiat legatura: va avea acces la datele publice ale profilului tau.

Cel care iti cere sa fiti prieteni are astfel acces direct la toate postarile tale marcate cu "Everyone" in setarile de confidentialitate , fara sa mai fie nevoit sa iti viziteze profilul.

Aceste date erau si inainte publice, insa acum, cel care vrea sa fiti prieteni va avea acces direct la ele in "News Feed", chiar daca tu nu l-ai acceptat ca prieten, potrivit incont.ro.

Prin optiunea "Not Now", Facebook a ingreunat procesul de respingere a unei cereri. Daca pana acum optiunea "Ignore" te scapa de vizitatorii fara probleme, acum Facebook te intreaba daca il cunosti pe cel care ti-a "cerut prietenia" in mod virtual. Doar alegand optiunea negativa, poti scapa de solicitarile nedorite ale persoanei in cauza.

Reprezentatii Facebook au explicat ca punctul forte al schimbarii este faptul ca noua optiune te scapa de atitudinea "agresiva" fata de cineva care iti tot cere sa deveniti prieteni, iar tu il refuzi mereu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele