IT & C

#pamant #planeta #terra

In viitorul apropiat s-ar putea gasi un nou Pamant

Daca in sistemul nostru solar nu mai exista alte planete care sa permita aceleasi conditii de viata, cele mai noi descoperiri ale telecopului Kepler indica o serie de alte sisteme solare care ar trebui studiate indeaproape.

Noile date au venit in urma cu o saptamana, cand telescopul Kepler, al carui scop principal este gasirea de noi exoplanete, a descoperit cateva sute de planete si sisteme solare care par aparent locuibile.

Chiar daca informatiile sunt noi, pentru a determina daca sistemele solare se asemana cu cel al Pamantului este nevoie de aproape doi ani. Oamenii de stiinta spun ca necesita informatii colectate in urma a catorva rotatii in jurul propriei stele pentru a determina natura planetei.

Zona in care Kepler a descoperit planetele si stelele este denumita de oamenii de stiinta Goldilocks si aceasta are cele mai mari sanse de a dezvolta viata. Urmatoarele investigatii asupra celor 300 de planete descoperite se va face cu un telescop spatial care poarta numele de James Webb.

In afara de faptul ca in Univers mai exista si alte planete care ar putea fi locuibile, descoperirea lui Kepler ar putea demonstra faptul ca tipul planetei Terra este un lucru normal in Univers.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele