IT & C

#high-definition #rezolutie #format #tvr #sony

Imagini high-def cu Sony si TVR

Imagine high-definition nu inseamna doar un televizor care poate sa poata reda asemenea rezolutie, ci si canale de televiziune care pot transmite in asemenea format.

Daca pana acum puteai sa urmaresti in format high-def doar filmele preferate de pe DVD, acum ai ocazia sa te delectezi cu programele TV in stil high-defintion.

TVR in HD

Din 1 iunie 2008 canalul TVR HD si-a inceput emisia. In prezent transmisiile sunt doar experimentale, iar testele televiziunii vor tine pana pe data de 31 decembrie 2008 .

In oferta de programe in sistem High Definition a noului canal telespectatorul poate gasii transmisii de la Campionatul European de Fotbal 2008, Jocurile Olimpice 2008 de la Beijing, competitia de rugby Turneul celor sase Natiuni si Formula 1.

De asemenea, televiziunea publica va transmite in format High Definition programe de divertisment ca Gaming Ring sau Yang, programe de edutainment ca Zona IT, "Generati@ HD", documentare ca Zestrea Romanilor si filme artistice.

Unde intra Sony in treaba asta?

Prin urmare, Sony si Televiziunea Romana au anuntat incheierea unui parteneriat tehnologic care va promova sistemul de emisie High Definition la nivel national.

Programele preferate de romani vor putem fi vizionate in format high-definition prin simpla introducerea unui kit HD alcatuit dintr-un televizor Sony Bravia , un set top box si un card TVR cu acces gratuit la canalul TVR HD.

In cadrul proiectului, programele noului canal al Televiziunii Romane TVR HD vor rula pe televizoare LCD Sony Bravia in patruzeci de locatii din tara, dar acestea vor fi teste pentru public. Astfel cei interesati pot gasi in magazine Altex, Media Galaxy si Sony Center, mostre de calitatea superioara a imaginilor si a sunetului High Definition.

Cum sta treaba de fapt

Canalul experimental TVR HD emite semnal prin satelit (DVB-S) si terestru (DVB-T). Datorita tunerului TV incorporat ce permite receptionarea directa a semnalului de tip DVB-T,  televizoarele LCD Bravia din seriile W4000, E4000 si V4500 pot recepta semnalul TVR HD fara intermediul set top box-ului, dar acest lucru se poate doar in zona Bucuresti si in curând si in Sibiu.

Dar sa discutam putin si de kit-ul HD. Utilizatorul are la dispozitie dispozitivul pentru acces exclusiv la programele TVR HD si un set top box full HD. Kit-ul HD va fi disponibil in 40 de locatii ale magazinelor Altex, Media Galaxy si Sony Center din toata tara incepand cu data de 25 august a acestui an.

Done deal!

"Decizia Televiziunii Romane de a ne alege ca partener tehnologic in acest proiect de promovare a tehnologiei HD ne onoreaza pentru ca ne este recunoscuta, inca o data, capacitatea de o crea produse de top ce ofera experiente de utilizare deosebite", a declarat Cristian Moanta, Country Manager Sony Romania.

"Continutul High Definition reprezinta pasul urmator din punct de vedere al transmisiunilor de televiziune in Romania. Suntem mandri si le putem oferi telespectatorilor emisiuni de cea mai buna calitate, nu doar din punct de vedere al continutului, ci si al semnalului TV", a declarat  Horia Cazan, Director Tehnic, TVR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele