IT & C

HP si Galeria Nationala permit accesul la cerere la capodopere

< class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ca" title="ca"> < < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/a" title="a">a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ca" title="ca">Ca componenta a programului global promovare a aplicarii tehnologiei in conservarea, reproducerea punerea in valoare a lucrarilor ro /de" title="de">de arta internationale, "> HP ">HP a facut cunoscute rezultatele ultimelor sale colaborari Galeria Nationala din Londra.

Un chiosc HP de tiparire la cerere (print on demand) instalat in magazinul de suveniruri al Galeriei Nationale permite vizitatorilor sa navigheze printre 900 de tablouri ale colectiei de capodopere a Galeriei si sa tipareasca pe oricare dintre ele, la o " title="o">o calitate excelenta, in format A2, A3 sau A4. Pana in 2004, se estimeaza ca intreaga colectie va disponibila la chiosc.

Galeria Nationala gazduieste una dintre cele mai mari colectii de tablouri din lume, dar pana in prezent doar 5% era reprodusa prin litografiere. Aceasta insemna ca Galeria Nationala putea oferi la un moment dat postere doar pentru 60 dintre cele mai populare tablouri.

Prin colaborarea cu HP la scanarea si digitizarea colectiei, Galeria estimeaza ca isi va recuperarea investitia in tehnologie prin cresterea disponibilitatii si varietatii imaginilor reproduse pentru vanzare. In plus, arhiva digitala va permite companiei sa reduca cheltuielile de stocare si depozitare.
Chioscul de tiparire la cerere este rezultatul unei lungi colaborari dintre Galeria Nationala si HP. Suntem decisi sa permitem accesul publicului larg la tablourile noastre, astfel incat sa se poata bucura de frumusetea acestor imagini in propriile locuinte, spune Clare Gough, director de comunicare si relatii cu presa la Galeria Nationala.

In plus, trebuie sa devenim din ce in ce mai competitivi din punct de vedere comercial, iar HP a avut o contributie cruciala in sprijinirea noastra in scopul crearii unei arhive complete care sa contina toate tablourile din colectia Galeriei. Galeria Nationala are standarde foarte bine stabilite pentru reproducerea tablourilor. Relatia noastra de lunga durata cu HP si experienta sa considerabila in domeniul imprimarii "> Au ">au facut din HP partenerul perfect cu care lucram atat pentru imbunatatirea calitatii cat si a accesibilitatii reproducerilor noastre, a continuat Gough.

Implementarea serviciilor de tipul imprimarii la cerere necesita dezvoltarea proceselor de digitizare inovatoare a lucrarilor de arta si a solutiilor de tiparire de inalta calitate. HP a combinat experienta in aceste domenii cu oferta de infrastructuri "> it ">IT de back-end robuste si scalabile care include statii de lucru HP cu procesoare puternice, precum si servere si solutii de stocare. Serverele HP si sistemele de stocare pe disc corespund necesitatilor de stocare ale Galeriei Nationale, care sunt estimate in prezent la 4 TB.

Printr-o intelegere in detaliu a necesitatilor acestui domeniu, HP a permis institutiilor de tipul Galeriei Nationale sa imbunatateasca accesul consumatorilor la capodoperele pe care le adapostesc si sa maximizeze resursele de marketing atat in scopuri comerciale cat si pentru educare si conservare.
+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- Galeria Nationala este unul din muzeele cele mai sofisticate din punct de vedere tehnic, lucrand la cele mai ridicate standarde in reproducerea imaginilor si restaurarea lucrarilor de arta. Acest parteneriat demonstreaza pozitia de lider a HP in domeniul reproducerii si digitizarii imaginilor, spune Vyomesh Joshi, vice-presedinte executiv al unitatii de business HP Imaging Printing Group. Ajutam muzeele si galeriile din intreaga lume sa creeze oportunitati comerciale, imbunatatind in acelasi timp substantial accesul la mostenirea culturala si la lucrarile de arta pentru un public cat mai larg.
HP si Galeria Nationala: istoria unei colaborari

HP si Galeria Nationala au facut totodata cunoscuta prima dintr-o serie de decoratiuni exterioare de pe aripa de est a Galeriei Nationale, care comemoreaza realizarile istorice ale artistilor ale caror lucrari intentioneaza sa le protejeze si sa le faca accesibile marelui public. Aceste decoratiuni au fost proiectate si tiparite de HP pentru Galerie. In plus, HP a contribuit cu fonduri la proiectul construirii aripii de est a Galeriei, care va imbunatati substantial serviciile oferite vizitatorilor sai.
+.+-=-+.+ -+.-+=+-.+- Relatia de colaborare dintre HP si Galeria Nationala a inceput in anul 1995 prin activitati de cercetare comune realizate de departamentul de stiinta al Galeriei si HP Labs, cea mai importanta unitate de cercetare a companiei din Palo Alto, Calif. Continuand si in prezent, cercetarea se bazeaza pe programul filantropic al companiei destinat Artelor si Stiintei.

De la inceputul colaborarii, HP a donat infrastructura de stocare, serverele, sistemele de stocare pe disc si cele de backup automatizat pe banda pentru implementarea unui depozit digital al Galeriei Nationale. HP a facut si alte donatii Galeriei, constand din imprimante de format mare HP Designjet N5500 PS si 5000PS, statii de lucru HP xw8000, imprimante HP Photosmart 7550 si medii de imprimare foto.

Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa: www.hp.com .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele