IT & C

Hibridul DVD/HD DVD a ajuns pe piata

Batalia dintre cele doua discuri de ultima generatie, HD DVD si BluRay seamana un pic cu batalia dusa pe timpuri intre VHS si Betamax. HD DVD (High Definition DVD) are avantajul ca a resusit sa iasa primul pe piata, desi se gaseste in stocuri limitate si la un pret care ar parea convenabil doar pentru cei care isi doresc cu adevarat asa ceva.

Acum, Warner Home Video spera sa schimbe un pic datele problemei lansand discurile hibride, care pe o parte sunt DVD-uri normale si pe cealalta sunt HD DVD. Primul titlu de film care va aparea in aceast format este comedia romantica Rumor Has It. Warner se bazeaza pe faptul ca aceasta discuri hibride vor ajuta consumatorul sa treaca mai usor spre formatul de HD DVD.

Cumpararea acestui format de disc ii va oferi consumatorului o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste optiunile de vizionare, a declarat vice presedintele Steve Nickerson. Daca au un player HD DVD se vor bucura de beneficiile HD DVD. Daca planuiesc sa achizitioneze pe viitor un player HD DVD, atunci se pot inca bucura de aceast film (pe DVD playerul pe care il au), pana cand vor face un upgrade.

Datorita diferentelor majore in procesul de fabricatie al BluRay, se pare ca este mai usor sa creezi un hibrid DVD/HD DVD folosind aceeasi linie de productie , decat este sa creezi un hibrid DVD/BluRay. Acest lucru ar putea convinge alte companii sa produca mai multe discuri hibride HD/DVD.

O pierdere a acestui format hibrid este posibilitatea de a avea optiunea de ecran lat pe ambele fete ale discului. Cealalta pierdere, minora , este faptul ca discurile cu doua fete nu pot avea un logo atractiv pe ambele fete. Dar aceasta este un pret mic de platit pentru un film care are viitorul incorporat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele