IT & C

#google #aniversare #descoperire #raze x

Google sarbatoreste 115 ani de la inventarea razelor X

Popularul motor de cautare Google are o noua infatisare. Prin acest look, Google tine sa aminteasca internautilor ca s-au implinit 115 ani de la inventarea razelor X.

In 1895, fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen a bombardat un corp corp metalic cu electroni rapizi si a descoperit ca acesta emite radiatii foarte penetrante, radiatii pe care le-a denumit raze X . Radiatiile X au fost numite mai tarziu radiatii Rontgen.

Radiatiile X sunt unde electromagnetice care nu apartin spectrului vizibil, a caror lungime de unda este de ordinul de marime al angstromului (A), utilizate in medicina pentru proprietatile lor de patrundere prin materia vie si pentru proprietatile lor terapeutice.

Aplicatiile medicale ale razelor X sunt de domeniul radiologiei conventionale si al tomodensitometriei ( scaner cu raze X); ele au drept scop vizualizarea organelor.

Radiatiile X mai sunt utilizate in radioterapia externa, dar, capacitatea lor de ionizare fiind redusa, sunt preferate radiatii mai energetice, ca radiatiile y.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele