IT & C

#google #chrome #os #android #sistem de operare #open source

Google incepe lucrul la sistemul de operare Chrome

Google a inceput lucrul la sistemul de operare Chrome . Noul proiect este un pas firesc dupa ce Google a lansat deja un sistem de operare dedicat telefoanelor mobile, Android.

Google Chrome OS (operating system) va fi open-source, asemenea Linux-ului si initial va fi destinat dispozitivelor netbook (tip de calculator de dimensiuni mici, portabil dedicat in special navigarii pe internet).

Lucru de echipa

Cei de la Google planifica sa dezvolte noul sistem de operare si cu ajutorul comunitatilor open-source. Cele mai importante aspecte ale sistemului de operare Google Chrome sunt viteza, simplitatea si securitatea.

Asa cum a fost si in cazul browser-ului web este posibil ca si sistemul de operare sa fie foarte simplu, cu interfata de utilizator intuitiva. Totusi, Google a asigurat ca simplitate sistemului nu are legatura cu securitatea puternica de care va dispune.

Aplicatii


Google Chrome va rula atat pe chip-uri ARM, cat si pe cele de 86 de biti. Arhitectura sistemului este simpla si va rula separat peste un kernel (componenta centrala de rulare a unui sistem de operare) de Linux.

Pentru aplicatii, Google mentioneaza ca platforma folosita va fi cea de web. Orice aplicatie dezvoltata pentru Google Chrome va putea fi folosita si pe alte sisteme de operare ca Windows, Mac OS sau Linux.

Pe blog-ul oficial al companiei s-a mai anuntat ca primele dispozitive care vor rula sistemul de operare Chrome vor fi disponibile pe piata din a doua jumatate a anului 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele