IT & C

# aniversare google #google #auguste rodin #sculptor francez

Google aniverseaza 172 ani de la nasterea lui Auguste Rodin, marele sculptor francez

Auguste Rodin, sculpton, pictor si grafician francez de talie mondiala, este aniversat astazi de Google printr-un logo special. La 172 ani de la nasterea artistului, Google intampina vizitatorii cu un logo bazat pe cea mai cunoscuta sculptura a sa: Ganditorul.

Considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai epocii moderne, Auguste Rodin s-a nascut in 12 noiembrie 1840 si a incetat din viata in 17 noiembrie 1917.

Marele sculptor roman Constantin Brancusi a lucrat cateva luni alaturi de Auguste Rodin in 1907, inainte de a crea marile sale capodopere.

Dupa ce si-a inceput cariera de artist cu desene, Auguste Rodin a calatorit in Italia, unde a cercetat in detaliu opera lui Michelangelo.

Logo-ul folosit astazi de Google, "Ganditorul", este cea mai cunoscuta sculptura a lui Auguste Rodin si face parte dintr-o serie mai mare de sculpturi, inspirate din opera lui Dante.

Sursa foto: Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele