IT & C

#geam #temperatura #transparenta

Geamurile care isi schimba transparenta in functie de temperatura

Ferestrele care isi schimba nuanta nu sunt tocmai o noutate, dar cele mai noi exemple din industrie nu au nevoie de o sursa de electricitate pentru a face acest lucru. Noile ferestre RavenWindow isi pot schimba transparenta in functie de temperatura de afara.

Prin urmare, daca clima este calduroasa, sticla va deveni mai inchisa la culoare, lasand mai putina lumina sa patrunda in incapere . Pe de alta parte, daca afara este racoare, geamurile vor avea o culoare mai deschisa pentru a lasa mai multa lumina, implict caldura, in interior.

Care este implicarea directa a noilor ferestre? O factura mai mica la energia electrica si reducerea timpului de folosire a aerului conditionat.

Totusi, in ce consta "tehnologia" din spatele acestor geamuri , denumite oficial RavenWindow? Elementul cheie este un strat termoreflexiv aflat intre invelisurile de sticla. Cand temperatura suprafetei creste, sticla devine reflexiva si respinge in jur de 90% din lumina solara .

Materialul folosit nu este toxic si reprezentantii producatorului de geamuri, RavenBrick, declara ca aceste ferestre vor fi capabila sa reduca factura la energie electrica cu 30%. Din pacate inca nu se stie la ce pret vor fi comercializate este geamuri speciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele