IT & C

Gadgeturile afecteaza somnul copiilor

Dispozitivele electronice si ale gadgeturilor afecteaza abilitatea adolescentilor de a avea parte de un somn sanatos noaptea.

Multi adolescenti nu pot avea un somn sanatos, de 8 ore pe noapte, partial din cauza televizoarelor, consolelor de jocuri, playerelor MP3 sau telefoanelor mobile pe care acestia le au in propriile camere. Aceasta a fost concluzia unui studiu realizat in Marea Britanie pe un numar de 1.000 de adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, dintre care aproape un sfert au recunoscut ca adorm in modregulat in timp ce se uita la televizor , asculta muzica sau au "o alta masinarie care functioneaza in preajma".

Si, daca multi adulti afirma ca adorm mai usor atunci cand se uita la televizor, acest lucru nu este valabil si pentru copii, o data ce unul din cinci baieti a admis faptul ca atunci cand adoarme cu televizorul sau calculatorul pornit calitatea somnului este afectata.

Acest lucru nu este surprinzator avand in vedere ca 98,5% dintre acestia au cel putin un telefon, un sistem audio sau un televizor in propria camera, doua treimi avandu-le pe toate trei. Device-urile electronice sunt prevalente chiar si la grupul celor mai tineri, 58% dintre baietii cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani avand un telefon, un player MP3, un televizor sau o consola de jocuri in dormitor.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele