IT & C

FBI desfasoara o ancheta in cazul virusului informatic Bugbear

FBI a inceput o ancheta in cazul virusului informatic Bugbear, care s-a extins in ultimele zile, prin intermediul Internetului, in circa 200 de tari si care permite piratilor informatici sa obtina controlul calculatoarelor infectate, inclusiv a serverelor bancilor si institutiilor financiare, informeaza cotidianul spaniol "El Mundo".

"FBI a deschis o ancheta in cazul Bugbear", a declarat purtatorul de cuvant, Bill Murray , precizand ca politia federala detine dovezi ca cel putin 200.000 de sisteme informatice ai fost infestate de acest nou virus, care ingreuneaza munca firmelor societatilor antivirus.

In plus, Bill Murray a precizat ca virusul este capabil sa determine daca sistemele infestate apartin institutiilor financiare si ca, in acest caz, lasa o poarta deschisa pentru a facilita accesul piratilor informatici.

Purtatorul de cuvant al FBI a precizat ca nu stie daca, pana in prezent, au fost puse in pericol informatii bancare confidentiale, dar se pare ca virusul a afectat mii de banci si institutii financiare din SUA si din alte tari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele