IT & C

#economic #pc #eee #asus

Familia Asus Eee PC anunta noile progenituri: 1000HD si 904HD

La ora actuala sunt multi dintre noi care cunosc termenul " Eee PC ". Daca nu stii, iata o scurta explicatie. Asus Eee PC este o gama dezvoltata de cei de la Asus care spre diferenta de alte componente scumpe ale companiei sunt de-a dreptul ieftine.

Deja putem discuta despre un arbore genealogic destul de vast, pentru ca numarul modelelor disponibile Eee PC a atins deja la zece, cu performante care variaza de la "anticul" Asus Eee PC 700 pana la aceste doua modele anuntate ieri. Din pacate, se pare ca Asus a inceput sa lanseze o noua denumire pentru fiecare modificare minora la nivel hardware.

Aceeasi Marie, dar cu palaria cum ramane?

Este de apreciat evolutia modelelor Eee PC, dar la un moment dat te lovesti de un sentiment de deja-vu. In cazul de fata, modelul 1000HD s-a nascut prin combinarea modelelor 1000H cu 904. Deci, ecranul de 10 inch ai primului a fost alaturat configuratiei cu procesor de 900 MHz Dotham. In rest, hard diskul de 80 GB, memoria de 1 sau 2 GB si webcamul de 1,3 megapixeli sunt identici. Un bonus foarte placut la toata afacerea asta este conetivitatea Wi-Fi draft N pe langa "banalele" 802.11b si g.

Toate acestea vin pe langa modele de desktop pentru "casa" Eee PC si monitoarele aferente acestora. Nu te-ai prins? Este vorba despre acele "PERSONAL COMPUTERS" care le ai acasa. Asus scot o linie de acest gen pentru noi, dar nu se stie cat succes vor avea cu acestea din urma, nu de alta, dar laptopurile le mai intelegem, dar sistemul de acasa se doreste ceva mai puternic. Avem destui gameri care au nevoie de putere pentru jocurile lor si cum aceste sisteme nu trebuie sa fie portabile, rostul versiunilor desktop AsusĀ  este usor de prisos. Oamenii care nu vor prea mult se vor multumi cu laptopurile.

Unde se ajunge de la o idee geniala

Desi Asus sunt initiatorii lansarii de laptopuri de buget, ultraportabile, care se bazeaza pe configuratii relativ minimaliste, dar sunt parteneri ideali de calatorie, avalansa de modele lansate intr-o perioada mica de timp ar putea produce confuzii printre cumparatori. Nici politica de desemnare a numelor nu ajuta prea mult la clarificarea situatiei, dimpotriva.

Cu atat mai putin cu cat modelul 901 e mai rapid decat 904, care utilizeaza aceeasi carcasa simplista precum modelul 1000, dar are acelasi procesor al modelelor 900 si 1000HD. In schimb, modelele 1000 si 1000H au acelasi procesor ca 901, mai precis un Intel Atom . S-a ajuns, deci, la o situatie cam prea complicata pentru un sistem care vrea sa simplifice cat mai mult experienta de folosire a unui laptop ieftin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele