IT & C

#lg electronics #ecologic #plasme #electronice

Electronicele inteligente au consum redus de energie

LG Electronics a adoptat o abordare proactiva fata de problemele din mediul inconjurator. Compania s-a interesat si de problemele legate de energie si si-a concentrat expertiza si posibilitatile de dezvoltare in aceste domenii.



Unde dispare energia?

Televizoarele utilizeaza o mare parte din energia consumata in locuinta. In timp ce televizoarele cu ecran plat si de dimensiuni reduse pot fi mai eficiente decat un proiector sau un televizor cu tub catodic de aceleasi dimensiuni.

Televizoarele cu ecran plat pe care le achizitioneaza majoritatea consumatorilor sunt mult mai mari decat televizoarele pe care le inlocuiesc.

Scarlet are consum mic


Confrom rezultatelor TÜV SÜD, organizatia europeana de testare, inspectie si certificare a produselor a descoperit ca televizorul LCD Scarlet LG6000 (comercializat pe piata din Romania inca de anul trecut) poate reduce energia cu pana la 69,5% comparativ cu modelele mai vechi de aceleasi dimensiuni.

Aceste rezultate au fost confirmate atat de Korea Electric Testing Institution cat si de Center for Electrical Power Information si Technology Studies at the University of Indonesia.

Underwriters Laboratory, unul dintre liderii mondiali in testarea sigurantei produselor si certificarea lor, localizat in Statele Unite, a obtinut rezultate similare.

Program de CES


In cadrul Consumer Electronics Show 2009 (CES), LG a anuntat noul program international Life's Good When it's Green care urmareste dezvoltarea durabila prin produse cu un design ecologic si responsabile fata de mediu, reducerea materialelor cu grad ridicat de risc, reciclarea responsabila a electronicelor si sustinerea problemei schimbarii climatice la nivel global.

Noile produse LG responsabile fata de mediu, de la televizoare HD la masini de spalat si telefoane mobile au un consum redus de energie, adigurand o utilizare eficienta a resurselor.

Noua linie de televizoare LG HD (9 serii de televizoare LCD si 3 serii de televizoare cu plasma ) prezinta functii precum Senzorul Inteligent, modul "video mute", ISFccc si noi sisteme de control al culorii pentru un consum redus de energie.

Functia TruMotion 240Hz a noilor modele de televizoare HD are certificare Energy 3.0, ofera beneficii sporite pentru reducerea consumului de energie.

Intelligent Sensor, o tehnologie LG, utilizeaza un algoritm in 4,096 de pasi care ajusteaza automat setarile televizorului pentru a afiaa o calitate ireprosabila a imaginii.

Prin acest proces, nu se ajusteaza doar culorile si contrastul, ci si intensitatea luminozitatii, componenta care consuma cea mai mare cantitate de energie. De aceea, aceasta tehnologie ofera cea mai buna calitate a imaginii si asigura o reducere a consumului unei cantitati mai mari de energie.

Noua serie este ecologica

Pentru noua serie de televizoare, Modul Cinema a fost imbunatatit conform standardelor ISFccc, pentru imagini mai clare, asemeni celor din cinema. Tehnologia controleaza luminozitatea anumitor portiuni din ecran si, prin tehnologia TruMotion 240Hz, creeaza o imagine naturala.

Prin folosirea panourilor Super IPS este eliminat efectul de blurare al imaginii, chiar si in scenele in miscare. Prin imbinarea acestor noi tehnologii, televizoarele LCD ofera cea mai buna rata de raspuns. Consumatorii se pot bucura si de tehnologia Smart Energy Saving incorporata in noua serie de televizoare.

Reglematarile de la Bruxelles asteapta

In ceea ce priveste impactul reglementarilor discutate la Bruxelles privind interzicerea comercializarii anumitor modele de televizoare, LG declara ca este prematur sa se pronunte.

Compania declara ca dezvoltarea noilor tehnologii raspunde necesitatii tot mai mari a unui consum responsabil de energie, iar eforturile LG au avut ca rezultat dezvoltarea unor produse care anticipeaza noile tendinte ecologice.

LG a mai subliniat faptul ca angajamentul companiei este acela de a continua sa ofere consumatorilor produse care aduc un plus de valoare vietii si incurajeaza un mod de viata responsabil fata de mediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele