IT & C

E-mailuri junk personalizate

Mai nou se exploateaza slabiciunile umane in locul tehnologiei pentru a raspandi virusi, a controla calculatoare si a pacali utilizatorii, avertizeaza o firma de securitate.
Analiza mailurilor junk arata ca multe mesaje exploateaza sperantele, temerile, viziunile utilizatorilor transformandu-i in victime. 45% dintre spamurile analizate de firma Clearswift ofera medicamente si diferite remedii . Conform analistilor, astfele de tactici reprezinta cel mai mare risk in securitatea Internetului din ultimii 10 ani.
Clearswift a analizat 19,000 mesaje spam si a observat cresterea in numar a celor care doresc sa se foloseasca de slabiciunile umane.
Unele apeleaza la lacomie oferind ultimele modele " online recomanda precautii suplimentare, nu doar legate de e-mailuri dar si de e-carduri suspecte.
La inceputul lunii, firma de analiza Gartner a afirmat ca exploatarea utilizatorilor va fi cea mai importanta problema de securitate cu care se vor confrunta organizatiile in urmatorii ani.
SPAM pe subiecte :
- Sanatate: 46.9%
- Produse directe : 20.8%
- Finante: 10.2%
- Scam: 7.1%
- Pornografie: 6.9%
- Jocuri: 0.5%
- Altele: 7.6%

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele