IT & C

#gadgeturi #ecologice #economic #tv #monitor.player muzical #telefon mobil #sony #samsung #sunbeat #bleu earth #power purse

E la moda sa fii "verde". Alege gadgeturile ecologice

Peste tot in lume vezi campanii care ne indeamna spre un stil de viata cat mai ecologic si cat mai economic. Cei mai vizati sunt producatorii auto, dar nici segmentul tehnologic nu este scutit de acest gen de gadgeturi. Daca vrei sa ocrotesti natura, iata cateva gadgeturi si idei care iti vor fi de ajutor pe viitor.



Power Purse , geanta solara pentru gadgeturi


Cel care a inventat aceasta geanta este un student american pe nume Joe Hynek, in varsta de 29 de ani. Numita Power Purse, geanta in cauza are abilitatea de a pastra electronicele incarcate tot timpul, deoarece foloseste lumina solara pentru ati mentine gadgeturile in viata. Asa nu mai e nevoie sa cari dupa tine, baterii, acumulatori si incarcatoare.

Partea exterioara este acoperita cu celule solare care absorb energie astrului ceresc si creaza electricitate, care apoi este folosita pentru incarcarea gadgeturilor tale. Mai mult decat atat nu este nevoie sa cari cabluri dupa tine pentru a conecta MP3-playerul sau telefonul cu geanta.

Fiecare geanta este echipata cu cabluri USB care se conecteaza la electronicele tale. Power Purse nu a ajuns inca pe piata autohtona, dar pentru o suma aproximativa de 400 RON plus taxele aferente, aceasta poate fi achizitionata din magazinele online internationale.

Player muzical SunBeat "eco"

Numit Sunbeat, player-ul muzical poate fi alimentat si prin clasicul cablu, dar atuul lui este panoul solar. Sunbeat masoara 0,3 x 40,3 x 10 mm, cantareste 32 grams si este compatibil cu formatele MP3, WMA si U-DISK. Are memoria integrata de 2 GB, iar designul nu este tocmai ieftin, mai ales ca vine cu cristale incrustate.

Din pacate acest player muzical nu este inca disponibil pe piata autohtona. Cele mai "apropiate" tari din care Sunbeat poate fi procurat sunt Italia sau Elvetia. Daca doresti sa-l cumperi, va trebuie sa scoti din buzunar in jur de 300 RON.

Telefon mobil Samsung Blue Earth

Samsung Blue Earth este primul telefon cu bateria solara si ecran sensibil la atingere. Nu se poate discuta despre un sistem de operare, acesta consumand prea rapid bateria, dar este posibil ca Blue Earth sa dispune de interfata tactila proprietara Samsung, TouchWiz.

Partea dorsala a telefonului este transparenta si poate fi observata bateria solara care alimenteaza telefonul. Reprezentantii Samsung asigura utilizatorii ca bateria este destul de puternica sa ingaduie acestora sa poate efectua apeluri sau alte operatiuni cu telefonul oricand doresc. Recent, rivalii LG au lansat si ei un nou telefon mobil ecologic, o versiunea a lui LG Secret cu panou solar.

Televizoare "eco" Sony

Seria Bravia WE5 este cea mai ecologica colectie de televizoare LCD a companiei. Acesteau au un consum de energie diminuat cu 20-30% fata de gama Bravia lansata anul trecut. Noua serie reduce semnificativ cantitatea de energie utilizata, fara a compromite performantele imaginilor redate in Full HD.

Totodata televizoarele au un senzor inteligent pentru detectarea prezentei. El deconecteaza semnalul video in lipsa utilizatorului, iar comutatorul pentru conservarea energiei reduce la zero consumul de energie.

Toate modelele Bravia 2009 beneficiaza de standardul 'EU Flower', un calificativ ecologic introdus de Comisia Europeana pentru certificarea produselor ecologice. Seria va fi disponibila pe piata autohtona din luna aprilie, dar pretul nu a fost inca anuntat.

incarcator solar portabil

Aceste dispozitive atat de benefice naturii si utile noua au ajuns si in Romania. Daca esti cu masina, poti opta pentru un incarcator solar pentru acumulatorul bateriei masinii. Acesta se cupleaza la bricheta masinii si mentine bateria masinii incarcata. Mai mult, functioneaza si pe timp noros, este rezistent la UV, socuri si are garantie de 1 an. Pentru acest gadget nu vei plati mai mult de 100 RON.

Daca nu ai nevoie de asa ceva pentru ca pleci in drumetie pe munte, poate vrei sa fii sigur ca telefonul mobil va fi intodeauna incarcat. In acest caz opteaza pentru un incarcator solar pentru mobile. Ai grija sa fie compatibil cu orice tip de telefon. In acazul acestor dispozitive incarcare se face in decurs de 2 - 3 ore la lumina solara sau artificiala, dar la un bec de 60 W. Pretul lui este de 140 RON si poarte fi cumparat din magazinele online autohtone.

Imprimanta "eco" Konica Minolta

Noua imprimanta Magicolor 1650EN de la Konica Minolta a fost creata pentru grupurile mici de lucru ce sunt in cautarea unei imprimante laser color compacte si care sa ocupe un spatiu redus pe un birou. Magicolor 1650EN face parte din programul "Clean Planet Program" de la Konica Minolta.

Tonerul Simitri HD are nevoie de o temperatura mai mica de fixare decat tonerele conventionale. In consecinta, utilizatorii economisesc cu pana la 15% din energia necesara printarii. In plus, emisiile de CO2, SO2 si NO2 generate de tonerul Simitri sunt cu 40% mai mici decat cele ale tonerelor conventionale.

Monitoare Samsung pentru PC "eco"


Monitoare Samsung P2070, P2270 si P2370 folosesc tehnologia Samsung de injectie duala. Acestea consuma jumatate din energia altor monitoare prin folosirea a doua lampi cu consum scazut de energie. Procesul de producere elimina aparitia culorilor suparatoare si duce la posibilitatea de reciclare a intregului monitor.

Cele trei pot reda imagini in formatul wide 16:9, afiseaza continut HD si au un timp de raspuns rapid de 2 ms (GTG). Modelele Samsung P2070, P2270 si P2370 vor fi disponibile in Romania din luna martie 2009. Pretul lor nu a fost inca anuntat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului